O nouă provocare pentru campania de vaccinare anti-COVID: imunizarea copiilor!

marți, 18 mai 2021, 08:59
2 MIN
 O nouă provocare pentru campania de vaccinare anti-COVID: imunizarea copiilor!

O nouă provocare pentru campania de vaccinare anti-COVID va fi, în curând, imunizarea copiilor. Urmează să fie aprobat şi în Europa vaccinul pentru cei cu vârste între 12 şi 16 ani. Chiar dacă afectează mai rar copiii, noul coronavirus le poate provoca acestora forme grave de COVID-19, în urmă cărora rămân sechele. 

La Spitalul "Victor Gomoiu", aproape zilnic vin copii suspecţi de infecţia cu noul coronavirus. În ziua în care echipa Digi24 a filmat reportajul "Pacient în România", zece copii aşteptau alături de părinţi rezultatul testului PCR. Alţii erau la ATI, cu forme severe ale bolii. Este vorba despre copii cu vârste mici: 3 ani, 1 an şi chiar 6 luni. Ei nu pot fi imunizaţi cu vaccin, pentru că nu există un ser aprobat pentru vârsta lor, dar părinţii se pot vaccina şi astfel îi pot proteja mai bine. Claudina Cobzariu, medic-şef ATI la Spitalul "Victor Gomoiu":

Cititi si: La copii, schema de vaccinare va fi aceeași, doza identică

"Dacă au posibilitatea să facă acest gest nobil pentru copiii lor, cea mai bună cale este să îi protejeze prin vaccinare şi nu prin trecerea prin boală. Pentru că este chinuitor pentru mămică, pentru familie, pentru el, rămâne cu sechele. Am avut un copilaş, într-adevăr cu patologie neurologică la care cea mai grea afecţiune pulmonară a fost de 80%. L-am tratat, dar acea sechelă o să rămână". Sunt şi sechele psihice care rămân, atât pentru părinte, cât şi pentru copil. Camelia Ungureanu a fost internată cu fiul său la Victor Gomoiu la începutul acestui an. Au stat 10 zile în spital, iar frică pe care a simţit-o când şi-a văzut copilul bolnav, nu o va uită vreodată.

Cititi materialul integral pe digi24.ro

 

 

Comentarii