O pensionară din Tomeşti, în vârstă de 72 de ani, a pus pe fugă un hoţ cu polonicul

luni, 22 august 2022, 01:50
3 MIN
 O pensionară din Tomeşti, în vârstă de 72 de ani, a pus pe fugă un hoţ cu polonicul

O săteancă din Tomeşti a reuşit să-l pună pe fugă pe golanul care încercase să o jefuiască. Prezenţa de spirit a septuagenarei a făcut ca tânărul să fie prins în scurt timp de localnici. În pofida cazierului deja stufos, tânărul a primit doar o pedeapsă simbolică. Este încă minor.

În dimineaţa zilei de 8 martie, M.T. ieşise dimineaţă în curte, pentru a-şi mai aduce lemne de foc. L-a văzut în stradă pe Florin Botezatu, îmbrăcat cu o haină neagră şi cu gluga trasă pe cap şi care se tot uita spre casa ei, dar şi-a văzut de treabă. După aproximativ o jumătate de oră însă, femeia s-a trezit că Botezatu intră peste ea în casă. L-a întrebat cine e şi ce vrea. Tânărul i-a spus doar „dă-mi banii”, a apucat-o de gât şi a izbit-o de pat. A început să o lovească, cerându-i în mod repetat să-i dea banii. Botezatu crezuse că vârsta de 72 de ani şi faptul că femeia locuia singură o fac pe aceasta o ţintă sigură. S-a înşelat, însă.

Femeia i-a cerut lui Botezatu să o lase în pace, că îi aduce banii, iar Botezatu s-a oprit din lovituri. M.T. s-a dus însă spre lada cu lemne, a luat un ciot şi a început să-l lovească pe băiat. Acesta a intrat în panică şi a încercat să fugă, dar uşa spre care se îndreptase era încuiată. M.T. a continuat să-l lovească cu lemnul, după care a luat un polonic, continuând să-l croiască peste spinare. Într-un final, Botezatu a reuşit să descuie uşa şi să iasă, a ieşit în curte, iar apoi a sărit gardul în stradă, cu bătrâna după el. Femeia a început să strige după ajutor, fiind auzită de un consătean care lucra la o casă din apropiere. Acesta a luat cu el câteva ajutoare şi a plecat în urmărirea lui Botezatu. L-au ajuns din urmă într-o grădină, imobilizându-l până la sosirea poliţiei.

În faţa anchetatorilor, tânărul şi-a explicat fapta prin nevoia de bani. Referatul de evaluare întocmit de Serviciul de Probaţiune nu a arătat însă că Botezatu ar fi avut o viaţă din cale-afară de dificilă. Locuia cu mama şi cu cei doi fraţi. Tatăl, recăsătorit, lucra în străinătate, plătind lunar o pensie alimentară de aproximativ 400 de euro. „Mama prezintă ataşament faţă de copii, însă nu a impus acestora şi obligaţii, oferindu-le doar drepturi, asigurându-le tot ceea ce aceştia şi-au dorit, încercând astfel să suplinească absenţa tatălui. Deşi există un climat afectiv armonios, fără conflicte şi violenţă domestică, familia minorului nu a pus un accent foarte mare pe valorile morale şi sociale, stilul parental adoptat de către mamă fiind permisiv spre superficial”, au arătat consilierii. Băiatul terminase doar cinci clase, dar intrase deja în conflict cu legea, fiind trimis în judecată pentru viol şi două fapte de tâlhărie. Ca minor, băiatul a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la internarea într-un centru educativ pe o perioadă de un an.

Comentarii