O saga neagră în halate albe, dar cu caschetă, pe Copou

sâmbătă, 27 martie 2021, 02:50
3 MIN
 O saga neagră în halate albe, dar cu caschetă, pe Copou

Pentru că auzim căci saga aia de la centrul medical al încaschetaţilor din judeţ continuă prin cotloanele ţaigheriei ieşene, şi zice-se că încă ţine prima pagină a bârfelor de consumat la pauza de ţigară de după colţ, am zis că numai bun prilejul ca să vă spunem şi ce-am mai auzit şi noi despre chestiune, între timp. 

De-un par egzamplu, poate nu ştiaţi, dar zice-se că tot scandalul de acuma, în care actuala doftoriţă şefă e atacată din toate părţile, ar fi cumva orchestrat din umbră de o madamă doftoriţă dusă cu Stolu, fostă şefă acolo dar dată afară pentru că nu venea mai deloc pe la slujbă.

De fapt nu dată afară, ci mai degrabă retrogradată, la jăndari, acolo unde cică este de muncă cât încape şi nici chiulul nu se poate trage de acasă, dar madam cu Stolu a rămas cu gândul tot la prima dragoste profesională, iar soţul, personagiu cu grad mare la băieţii cu ochi albaştri din târg la vremea lui, o susţine logistic şi informativ cât poate. De un lucru însă nu ne-am lămurit: oare ce să aibă toate astea cu ochii verzi ai actualei şefe? Hmm…

Nasuri subţiri şi cefe late în politichia ieşeană

Veşti nou şi de pe vechiul front al politichiei ieşene, stimaţi telespectatori. Auzisem zilele trecute că ieşeanul propus de liberali ca ministru secretar de stat la Agricultură a eşuat în final într-un post de conţilier parlamentar la Bucureşti. Iată însă, dragilor, căci eşuarea asta nu-i chiar eşuare, zice-se, ci e chiar un fel de avansare.

Asta pentru că, având şi un sprijin de prin munţii Bucovinei, ieşeanul cu ceafă lată în cauză cică va fi până la urmă numit într-o funcţie importantă: cea de secretar general al aceluiaşi minister. Numai că, pentru o aşa demnitate, cică trebuie să fie mai întâi funcţionar public pe filiera asta. Şi unde era mai simplu să-şi facă stagiul decât la un amic parlamentar? Deci, restul e cancan…

Iaca şi declaraţia săptămânii!

Iată deci, stimabililor, şi declaraţia săptămânii, culeasă chiar alaltăieri seară de pe mapamondul politic românesc, direct din gura lui Ciolacu: „PSD e pregătit în orice moment să guverneze şi este pregătit să-şi asume guvernarea, are specialişti pregătiţi la orice oră din zi şi din noapte”.

Cum ar veni, sunt sau nu 15.000, cat avea Convenţia în 2006? Dar, în fine, vorba unui amic: „Să nu fim răi cu Marcel, dar, dacă ajunge la guvernare, poate îi aduce pe specialiştii de zi. Că pe ăia de noapte îi ştim…”

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii