O speţă de inconştient mai rar întâlnită. Va sta 3 ani jumătate la puşcărie după ce s-a răsturnat în şanţ cu maşina

vineri, 12 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 O speţă de inconştient mai rar întâlnită. Va sta 3 ani jumătate la puşcărie după ce s-a răsturnat în şanţ cu maşina

Un şofer va ajunge în spatele gratiilor după ce s-a răsturnat cu maşina într-un şanţ. Mai fusese iertat de judecători o dată, aşa că acum nu l-au mai cruţat.

 

În dimineaţa zilei de 28 octombrie a anului trecut, poliţiştii din Hârlău au fost sesizaţi telefonic că în apropierea gării Cepleniţa se găseşte un autovehicul răsturnat în şanţ. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că informaţia se verifica, găsindu-i lângă maşină pe şoferul Anton Păuleţ şi pe pasagerul care se aflase pe scaunul din dreapta. Cum Păuleţ emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Dräger, stabilindu-se o concentraţie a alcoolului în aerul expirat de 1,2‰. Proba de sânge recoltată la ora 7.10 a stabilit o alcoolemie de 2,72‰. Pasagerul aflat în maşină cu Păuleţ le-a povestit poliţiştilor că băuse bere şi vin cu şoferul, cei doi consumând alcool direct din sticlă, inclusiv în timpul deplasării cu maşina.

Păuleţ a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului în faţa Judecătoriei Hârlău. Magistraţii au remarcat inconştienţa manifestată de şoferul de 60 de ani, care condusese băut în condiţiile în care suferise deja o condamnare pentru aceeaşi faptă. În octombrie 2021, el băuse singur 1,5 litri de tulburel în timp ce lucra în gospodăria părinţilor. A doua zi de dimineaţă, mai băuse un pahar de vin, după care plecase cu maşina spre Hârlău, pentru a cumpăra benzină. Mai făcuse unele cumpărături, după care se îndreptase spre Belceşti. La ora 9.00, când fusese oprit de poliţişti, avea o alcoolemie de 2,19‰. Pentru aceasta, fusese condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Noua faptă i-a mai adus 2 ani de închisoare, ducând la o pedeapsă rezultantă de 3 ani şi 6 luni de închisoare. Aceasta va fi executată însă în regim de detenţie. 

Comentarii