Oamenii străzii sunt aduşi degeraţi la Urgenţe

marți, 05 februarie 2019, 02:49
1 MIN
 Oamenii străzii sunt aduşi degeraţi la Urgenţe

Şase persoane fără adăpost au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Spiridon“ din Iaşi din cauza frigului.

Patru dintre ele aveau forme uşoare de hipotermie, dar două prezentau degerături la nivelul membrelor inferioare şi superioare. Oamenii au fost încălziţi şi se află încă sub îngrijre medicală.

„În ultimele zile, în UPU au ajuns alte şase cazuri sociale care au necesitat tratament pentru hipotermiei. Dintre acestea, două persoane erau într-o stare mai gravă, pentru că aveau degerături la nivelul tegumentelor membrelor“, a precizat prof. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Astfel de cazuri au fost destul de frecvent în atenţia medicilor ieşeni în această iarnă, fie că a fost vorba de oameni fără adăpost, fie de bătrâni uitaţi de familii.

În urmă cu aproximativ o săptămână, un bărbat de 68 de ani, din comuna Horleşti, a fost găsit aproape îngheţat în casă. Acesta nu avea sobă unde să facă focul şi nici bani ca să-şi cumpere lemne.

Acesta a fost transportat la spital şi internat în Secţia de medicină internă. Tot în urmă cu şapte zile, un bătrân în vârstă de 81 de ani, din Mogoşeşti, a fost găsit în locuinţa sa cu hipotermie severă. Atunci când a fost preluat de medici, acesta era foarte confuz şi temperatura corpului îi era foarte scăzută.

Comentarii