„Obosit” după un episod de deshidratare, fostul rege Albert al II-lea îşi va prelungi şederea în spital

miercuri, 28 iunie 2023, 20:12
2 MIN
 „Obosit” după un episod de deshidratare, fostul rege Albert al II-lea îşi va prelungi şederea în spital

Fostul rege belgian Albert al II-lea, "obosit" după un episod de deshidratare, îşi va prelungi şederea în spital până la începutul săptămânii viitoare, a anunţat miercuri palatul regal, informează AFP.

Fostul monarh, în vârstă de 89 de ani, tatăl regelui Philippe, a fost internat marţi dimineaţă într-un spital din Bruxelles după o stare de rău atribuită deshidratării. Internarea, prevăzută iniţial pentru 48 de ore, va dura "încă cinci sau şase zile", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al palatului regal, Xavier Baert, invocând "o alegere prudentă".

"Nu există motiv de îngrijorare, primele analize sunt bune. Dar el este obosit şi are nevoie de timp pentru a se recupera", a adăugat acesta. Albert al II-lea, al treilea şi ultimul copil al lui Leopold al III-lea, a devenit cel de-al şaselea monarh belgian la 9 august 1993, la vârsta de 59 de ani, în urma morţii subite a fratelui său Baudouin I.

A domnit timp de 20 de ani, până la abdicarea sa pe 21 iulie 2013, în favoarea fiului său cel mare, Philippe, în prezent în vârstă de 63 de ani. Internat la Cliniques universitaires Saint-Luc din Bruxelles, Albert al II-lea a fost vizitat începând de marţi de soţia sa, regina Paola, şi de fiii săi Philippe şi Laurent, însoţiţi de soţiile lor.

Belgia a cunoscut un episod precoce de vreme foarte caldă în luna iunie. Temperaturile au depăşit 30 de grade Celsius în weekendul trecut la Bruxelles, o căldură care poate duce la deshidratare, în special în rândul persoanelor în vârstă.

SURSA: Agerpres

Comentarii