Obsesia pentru fosta soţie i-a distrus viaţa: stă mai mult prin puşcărie

joi, 09 decembrie 2021, 02:56
3 MIN
 Obsesia pentru fosta soţie i-a distrus viaţa: stă mai mult prin puşcărie

Deşi are interdicţii, amenzi şi chiar ani de închisoare pentru apropierea de fosta nevastă şi agresarea ei, bărbatul continuă să o urmărească şi să o atace mereu

 

Un ieşean a făcut o adevărată obsesie pentru fosta lui soţie. Mai multe acte de violenţă şi încălcarea repetată a ordinelor de protecţie emise împotriva lui i-au adus acum doi ani o primă condamnare cu executare. Abia eliberat din închisoare, a luat-o de la capăt. A ajuns iar în faţa judecătorilor, iar în primă instanţă a primit o nouă condamnare.

În august 2014, M.G.I. a reclamat poliţiei Miroslava faptul că soţul a alungat-o din locuinţa comună şi a ameninţat-o cu acte de violenţă. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie au întocmit la acea dată un dosar penal. Pe când acesta se afla încă în cercetări, Petronel Ignat şi-a agresat soţia, pe când aceasta se afla la muncă. Împotriva lui Ignat a fost emis un ordin de protecţie, care a fost însă încălcat imediat de acesta în mai multe rânduri. În noiembrie 2017, femeia s-a plâns iar poliţiei, pentru că soţul a încercat să intre peste ea spărgând uşa şi, nereuşind, a spart unul dintre geamuri. După o săptămână, bărbatul a reuşit să intre în apartamentul închiriat în care locuia femeia, în lipsa acesteia. Şi-a aşteptat soţia să se întoarcă şi a agresat-o. Până după Crăciun, pe numele bărbatului au curs reclamaţiile. Ignat îşi căuta soţia fie acasă, fie la părinţii ei, fie la sora acesteia, fie la serviciu, pentru a o agresa, în pofida ordinelor de protecţie emise repetat împotriva lui. În cele din urmă, dosarul întocmit pe numele lui Ignat a ajuns în instanţă, iar bărbatul a fost condamnat pentru trei acte de violenţă în familie, violare de domiciliu, distrugere şi 12 încălcări ale ordinelor de protecţie. Sentinţa pronunţată de magistraţii Curţii de Apel în ianuarie 2019 a fost însă una blândă, respectiv 11 luni şi 20 de zile de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Totuşi, i s-a interzis ca după eliberare să se mai apropie la mai puţin de 300 de metri de soţia sa timp de doi ani.

Ignat a fost eliberat în septembrie 2019, beneficiind de zilele câştigate ca urmare a muncii efectuate în închisoare. A fost eliberat însă doar pentru a o lua de la capăt. Pe 10 octombrie 2019, de acum fosta soţie a lui Ignat l-a văzut pe acesta aşteptând-o la ieşirea din bloc. Bărbatul a început să o înjure şi să o ameninţe. S-a liniştit doar după ce a văzut oamenii care începeau să se adune în jur, iar femeia s-a îndreptat spre secţia de poliţie. Pe 22 octombrie, episodul s-a repetat, bărbatul adresându-i injurii şi ameninţări cu moartea. După încă două zile, M.G.D. a plecat spre serviciu însoţită de mama sa, V.D.. Ignat o aştepta din nou şi a început să o scuipe şi să o înjure. V.D. a chemat poliţia, care a reuşit să-l imobilizeze. Bărbatul a fost trimis din nou în judecată, pentru nerespectarea sancţiunilor penale. Tribunalul l-a condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Şi Ignat, dar şi procurorii, au declarat apel împotriva sentinţei. Următorul termen de judecată în faţa Curţii de Apel se va desfăşura pe 20 ianuarie. Până atunci însă, M.G.D. va avea linişte. Fostul său soţ se află după gratii, fiind condamnat din nou, în altă speţă.

Comentarii