Ofertă pentru infractorii ieşeni: camere cu aer condiţionat, TV şi sală de gimnastică

miercuri, 28 noiembrie 2018, 02:57
2 MIN
 Ofertă pentru infractorii ieşeni: camere cu aer condiţionat, TV şi sală de gimnastică

Condiţiile din noul arest al IPJ sunt la standarde europene.

Infractorii din Iaşi vor sta în condiţii bune în noul arest al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi. Lucrările de modernizare a clădirii au început în urmă cu 12 ani, în anul 2006.

„În perioada 2006 – 2018 au fost efectuate lucrări de consolidare, extindere şi modernizare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din Centrul de Reţinere şi Arestare Preven­tivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Valoarea investiţiei este de aproximativ 7,5 milioane de lei şi asigură condiţii de cazare şi măsuri de securitate la standarde europene, fiind printre cele mai moderne din România. Au fost renovate toate camerele de cazare cu o capacitate de 48 de locuri“, au precizat repre­zentanţii Poliţiei Iaşi.

Camerele de deţi­nere au standarde ridicate cu aparate TV, aer condiţionat, iar ferestrele sunt mari. Grupurile sanitare sunt separate de camerele de cazare şi asigură permanent accesul la apă. De asemenea, cei arestaţi sau reţinuţi pot apela poliţiştii care îi păzesc printr-un sistem de avertizare acustic şi optic, prin intermediul unui buton. De asemenea, au fost construite patru curţi de plimbare în interior, acoperite, aparate de gimnastică, săli pentru audierea persoanelor de către judecător, sau pentru a primi vizita preotului pentru asistenţă religioasă, a psihologului şi a organizaţiilor neguvernamentale.

„Menţionăm că, în urma lucrărilor de consolidare şi modernizare, au fost amenajate o bibliotecă şi un cabinet medical. Oficiul alimentar este prevăzut cu facilităţi pentru spălarea şi depozitarea veselei, încălzirea hranei, păstrarea alimentelor perisabile şi un frigider“, au mai arătat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii