Oprit de poliţişti, un şofer a coborât din maşină şi apoi a susţinut că era doar pieton

sâmbătă, 08 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Oprit de poliţişti, un şofer a coborât din maşină şi apoi a susţinut că era doar pieton

Un șofer băut a încercat să se „camufleze” în pieton pentru a scăpa de poliție. Nu a reușit, ajungând în fața instanței. A scăpat totuși ieftin, deși nu și-a recunoscut fapta.

La începutul lunii nopiembrie 2019, aflaată în apropierea primăriei Moțca, o patrulă a poliției rutiere din Târgu Frumos a semnalizat unui VW Passat să oprească. Mașina o oprit, iar șoferul a coborât și a plecat pe jos, „încercând să pară pieton”, după cum au notat ulterior procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Polițiștii s-au luat după el și i-au cerut să se legitimeze. Acesta a încercat însă să plece și a devenit recalcitrant, motiv pentru care polițiștii l-au încătușat. Imediat, șoferul s-a liniștit și a prezentat polițiștilor cartea de identitate și permisul. Bărbatul emana halenă alcoolică, iar analizele ulterioare au confirmat că băuse, având o alcoolemie de 1,55‰ în sânge.

În procesul-verbal de constatare a infracțiunii s-a consemnat că șoferul nu contestă rezultatul testării și că acesta băuse o bere. Ar fi refuzat să se prezinte polițiștilor întrucât nu știa ce se întâmplă.

În fața instanței însă, Mihai Gabor și-a negat fapta, a afirmat că semnătura de pe procesul-verbal nu îi aparține și a cerut efectuarea unei expertize grafologice. Solicitarea a fost respinsă însă de magistrații Judecătoriei Pașcani.

Gabor nu a prezentat nicio probă care să pună la îndoială rechizitoriul întocmit de procurori, neexplicând cine conducea mașina, dacă nu el sau cine altcineva ar fi fost testat cu aparatul Dräger. Judecătorii l-au găsit vinovat pe Gabor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, reținând totuși că acesta nu avea antecedente penale.

Din acest motiv, deși șoferul nu-și recunoscuse vina, au apreciat că o pedeapsă de un an și 5 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani este suficientă. Totodată, lui Gabor i-a fost interzis dreptul de conduce timp de doi ani. Sentința a fost contestată de șofer, dosarul intrând pe rolul Curții de Apel. Această instanță urmează să reanalizeze cazul la sfârșitul lunii octombrie.

Comentarii