Ordin de protecţie între soţi din cauza certurilor de faţă cu copilul

marți, 16 noiembrie 2021, 02:58
2 MIN
 Ordin de protecţie între soţi din cauza certurilor de faţă cu copilul

Neînţelegerile dintre doi foşti soţi s-au soldat cu emiterea unui ordin de protecţie. Simpla încredinţare a copilului comun în cadrul dreptului la vizită al fostului soţ s-a lăsat cu scandal şi cu o nouă acţiune în instanţă.

Femeia susţine că fostul soţ este violent, iar bărbatul, că este provocat. M.N. şi N.G. au fost căsătoriţi, având împreună o fetiţă, născută la începutul lui 2018. Divorţul dintre cei doi a fost înregistrat în 2020, domiciliul fetiţei fiind stabilită la mamă, M.N. În favoarea fostului soţ, a fost stabilit un program de legături personale cu fetiţa. Relaţia dintre cei doi soţi a continuat să fie însă tensionată, bărbatul reproşându-i lui M.N. că îi îngrădeşte dreptul de vizitare a copilului. Fostul soţ a înaintat de altfel o acţiune în instanţă pentru promovarea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să se stabilească un program de vizită a minorei.

Conflictul dintre cei doi a escaladat pe 27 octombrie, când bărbatul venise să-şi ia fetiţa. În faţa blocului, M.N. i-a cerut fostului soţ să discute un aspect legat de copil. Cei doi au început să se certe, iar la un moment dat bărbatul a lovit-o pe fosta soţie. Conflictul a fost aplanat de un vecin aflat în zonă, dar a ajuns în faţa magistraţilor Judecătoriei. În faţa instanţei, femeia a afirmat că N.G. s-ar fi manifestat violent în mai multe rânduri, inclusiv în prezenţa copilului. Din acest motiv, ea a cerut ca fostului soţ să-i fie interzis să se mai apropie şi de fetiţă. Magistraţii au considerat însă că a fost dovedit un singur act de agresiune fizică, şi acesta însă produs după ce reclamanta avusese iniţiativa discuţiei.

„Apreciem astfel că este suficientă interdicţia de apropiere faţă de reclamantă pentru ca ordinul de protecţie să îşi producă efectele scontate, şi anume protecţia victimei şi sancţionarea agresorului, fără a-i aduce totuşi atingere dreptului la liberă circulaţie şi dreptului tatălui de a menţine legătura cu minora”, au spus judecătorii.

Aceştia au decis doar interzicerea dreptului lui N.G. de a se mai apropia timp de trei luni de fosta soţie, fără a-i limita însă tatălui dreptul de a-şi vedea fetiţa.

Comentarii