Papa Francisc a numit un episcop auxiliar pentru Dieceza de Iaşi

vineri, 01 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Papa Francisc a numit un episcop auxiliar pentru Dieceza de Iaşi

Dieceza de Iaşi va avea o echipă de conducere completă, după ce ieri, 30 septembrie, Papa Francisc a decis numirea unui episcop auxiliar. Astfel, mons. Petru Sescu, care este acum paroh la Parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău şi decan al Decanatului de Bacău Centru, a devenit episcop auxiliar. Anterior, poziţia a fost ocupată de actualul arhiepiscop de Bucureşti – Aurel Percă, la scurt timp după vizita acestuia în România şi la Iaşi. PS Aurel Percă a fost episcop auxiliar de Iaşi între 1999 şi 2019.

„Conform normelor canonice, episcopul auxiliar este principalul colaborator al episcopului unei dieceze, ajutându-l în nevoile pastorale şi în întreaga conducere spre binele spiritual şi călăuzirea în credinţă a credincioşilor. PS Iosif Păuleţ împreună cu PS Petru Gherghel îşi exprimă recunoştinţa faţă de Sfântul Părinte Papa Francisc şi salută cu bucurie numirea Mons. Petru Sescu ca episcop auxiliar, asigurându-l de susţinerea rugăciunii lor în toată activitatea de slujire pastorală pe care urmează să o împlinească în Dieceza de Iaşi”, au transmis reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

Data şi locul consacrării episcopale a mons. Petru Sescu vor fi stabilite ulterior, au transmis reprezentanţii ERCIS. Monseniorul Petru Sescu s-a născut la 3 aprilie 1965 în localitatea Săbăoani, judeţul Neamţ, Dieceza de Iaşi. A urmat şcoala generală în satul natal, iar din 1979 a studiat la Liceul „Roman Vodă” din Roman. A frecventat apoi Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi între 1983 şi 1991, pe care l-a absolvit. A fost hirotonit preot la Roma de către Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, la 26 mai 1991.

Comentarii