Paradox – Sportivii de la Politehnica Iaşi se simt mai bine în deplasare decât acasă

marți, 28 noiembrie 2023, 02:50
4 MIN
 Paradox – Sportivii de la Politehnica Iaşi se simt mai bine în deplasare decât acasă

Mai mereu în ultima perioadă, sportivii de la Politehnica au făcut de râs numele clubului şi al oraşului, pierzând, de pildă, numeroase partide disputate în ultima ligă, cu grupări ale unor oraşe mai mici decât un cartier al Capitalei Moldovei. 

LEGENDA FOTO: Medaliaţii ieşeni de la judo – veterani

Săptămâna trecută, câţiva sportivi de la clubul universitar au avut o tresărire de orgoliu şi au obţinut, în afara Iaşului, câteva rezultate notabile, care au mai atenuat din amărăciunea unor înfrângeri neaşteptate, suferite pe teren propriu.

Nu vă puneţi cu veteranii, că nu ştiţi cu cine-aveţi de-a face!

Tonul veştilor bune a venit de la Focşani, unde a avut loc a XX-a ediţie a Campionatului Naţional de judo rezervat veteranilor (peste 30 de ani). La competiţia din Vrancea, care a reunit 18 cluburi, sportivii ieşeni au obţinut nouă medalii: cinci de aur (Adrian Dincă – 45-50 ani, categoria 66 de kilograme; Alin Robert Vlad – 50-55 ani, 90 kg; Marin Chirazi – 55-60 ani, 73 kg; Andrei Rusui – 30-35 ani, 81 kg; Gheorghe Arghir – 75-80 ani, 73 kg), două de argint (Sorin Coţofrei – 45-50 ani, 66 kg; Filip Manolachi – 45-50 ani, 73 kg) şi două de bronz (Ciprian Cozma – 50-55 ani, 81 kg; Gabriel Papadopol – 50-55 ani, 90 kg). Delegaţia ieşeană a fost coordonată de Chirazi.

Revanşă handbalistică la Ghimbav

În ultima ligă de handbal masculin, Politehnica a reuşit să-şi ia revanşa în duelul cu Teutonii Ghimbav. După ce a pierdut în tur, acasă, cu 33-37 în faţa echipei unui oraş care nu are nici 5 000 de locuitori, Iaşul s-a impus în deplasare cu 33-32 (20-16), golul decisiv fiind marcat cu trei secunde înainte de final. Formaţia antrenată de Florin Spiridon a acumulat astfel 11 puncte şi a rămas pe antepenultimul loc al clasamentului Seriei B din Liga I, cu şase puncte avans faţă de CSU Piteşti. Poli poate să-şi consolideze poziţia miercuri, când va juca acasă, de la ora 17:00, în antepenultima rundă a campionatului, cu lanterna clasamentului, Pietricica Piatra Neamţ, care are zero puncte, şi se poate apropia de locul IV, ocupat acum de CSU Galaţi, cu 15 puncte. Disputa cu nemţenii va fi ultima din Iaşi în acest an şi în sezonul regulat, pentru că în ultimele două etape Poli va sta şi, apoi, va evolua pe terenul actualului lider, CSM Alexandria, care are 25 de puncte. Pe podium mai sunt CS Medgidia (20 de puncte) şi Ghimbav (18). În Liga I de handbal masculin activează 15 formaţii, împărţite în două serii. În Liga Naţională promovează două cluburi, iar alte două dau baraje cu echipe din elită.

Fetele deţin lanterna clasamentului

În schimb, din baschet au venit numai veşti rele. La baschet feminin, Politehnica a rămas singura formaţie din Liga I, ultima divizie internă, fără victorie. Duminică, fetele antrenate de Emilia Marian au pierdut acasă, 67-69, cu CSS Bega Timişoara, în runda a IV-a. După un duel în care ambele formaţii au fost la conducere, bănăţencele, care pierduseră toate meciurile în startul sezonului, au controlat ultimele cinci minute şi s-au impus. Poli e pe ultima poziţie şi va evolua duminică pe terenul liderului, CSM Alexandria, care a câştigat toate cele patru meciuri disputate până acum. Înaintea duelului de ieri dintre Olimpia Bucureşti şi Bega Timişoara, în clasament urmau Agronomia Bucureşti  tot cu patru victorii, Olimpia, cu trei, CSU Oradea, Bega Timişoara, Sportul Studenţesc şi Poli Timişoara – câte un succes. În Liga I de baschet feminin joacă opt echipe, într-o singură serie.

Eşec neaşteptat în Polivalentă

Şi echipa de baschet masculin a Politehnicii a pierdut în Sala Polivalentă din Iaşi, cu 84-87 în faţa echipei secunde a CSM Târgu Mureş. Formaţia pregătită de Gabriel Clapon a rămas astfel cu trei victorii (din şapte meciuri), la fel ca Ştiinţa Bucureşti şi CSS Gheorgheni, în spatele lui Poli fiind doar Petrolul 2 Ploieşti (2 victorii) şi Total Sport Bucureşti (niciun succes), care s-au confruntat aseară.  În fruntea grupei B a Ligii I de baschet masculin, eşalon în care activează 20 de formaţii, împărţite în două serii, în Liga Naţională urmând a promova două, se află Universitatea Cluj (6 victorii), CSM 2 Constanţa, CSO 2 Voluntari, ASE Bucureşti şi CSM 2 Târgu Mureş, fiecare cu 4 succese. În etapa viitoare, Poli joacă acasă, vineri, de la ora 17:00, cu U Cluj. 

 

 

Comentarii