Parcul Industrial de la Lețcani s-a lărgit cu peste 11 hectare

vineri, 14 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Parcul Industrial de la Lețcani s-a lărgit cu peste 11 hectare

Este suprafața luată cu ani în urmă pentru construirea unei bretele între Autostrada A8 și Europeana 583/ DN 28. Între timp, au demarat lucrările de amenajare a celor 18,5 hectare rămase, iar șantierul se apropie de finalizare

 

Cu șapte ani în urmă, proiectul Parcului Industrial de la Lețcani a fost „strâmtat” cu mai mult de o treime. Din cele 30 de hectare alocate, 11,3 ha urmau să fie folosite de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (acum de Administrare a Infrastructurii Rutiere) pentru construirea unui centru de întreţinere şi a unei bretele de legătură între drumul naţional şi viitoarea autostradă.

De atunci, proiectul A8 pe teritoriul județului Iași a făcut un pas uriaș: traseul bretelei nu va mai trece pe acolo. Primarul comunei Lețcani ne-a confirmat că nici acel centru de întreținere nu se va mai afla în coasta parcului, astfel că terenul pe care va fi amenajat Iași Industrial Park revine la suprafața inițială de 30 de hectare. Consiliul Local Lețcani a parafat extinderea în ședința sa de joi.

L-am întrebat pe primarul Stelian Turcu ce urmează, dat fiind că lucrările de amenajare pe cele 18,6 hectare sunt aproape de finalizare. El ne-a spus că speră să primească alte 8 milioane de lei de la guvern, ca și anul trecut, pentru continuarea lucrărilor. Până acum, acestea au constat în consolidarea fundației (terenului), realizarea unei căi de acces de peste 900 m în interiorul parcului și construirea unui sediu administrativ cu două niveluri.

Primarul comunei ne-a confirmat că popularea parcului va începe imediat, în timp ce lucrările vor continua pe suprafața recâștigată. Stelian Turcu a mai spus că sunt mai multe cereri pentru atribuirea de spațiu pentru halele ce vor fi construite de viitorii chiriași. Odată inaugurat, primul avantaj al parcului industrial va fi crearea de locuri de muncă.

Cititi si: Încep lucrările la Parcul Industrial de la Leţcani

Cititi si: Autostrada “virtuală” micşorează parcul industria Lețcani la jumătate

 

 

Comentarii