Pasarela de la Gară, închisă patru luni pentru modernizare. Pereții laterali vor fi din sticlă

joi, 03 mai 2018, 01:58
2 MIN
 Pasarela de la Gară, închisă patru luni pentru modernizare. Pereții laterali vor fi din sticlă

Pasarela pietonală care face legătura între zona Gării şi cartierul Alexandru cel Bun va fi închisă timp de patru luni, începând cu luni, 7 mai. Măsura a fost anunţată ieri de către Primărie şi vine în contextul în care trebuie efectuate lucrări de reparaţii şi modernizare. Contractul a fost adjudecat de Compania Construcţii Fe­roviare SA, iar valoarea lucrărilor ajun­ge la aproape trei milioane de lei (fără TVA).

„Lucrările au început deja, iar săp­tămâna trecută erau executate structura de rezistenţă a acoperişului pentru rampe şi stâlpii aferenţi acesteia, elementele de prindere a stâlpilor pentru ram­pe şi sablarea rampei dinspre cartie­rul Alexandru cel Bun“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al munici­pa­lităţii, Sebastian Buraga.

El a adăugat că, până la montarea propriu-zisă a elementelor, a mai rămas de făcut procesul de zincare a parapetelor pentru pietonal şi a rampelor de acces, proces care va mai dura aproximativ două săptămâni. Potrivit lui Buraga, noua suprastructură va fi o grindă metalică continuă, pe trei deschideri, care va fi montată pe cadre din beton armat.

„În afara lucrărilor de intervenţie structurale, în documentaţia tehnică la nivelul suprastructurii sunt prevăzute refacerea podinei, execuţia unui acoperiş şi a unor pereţi de sticlă securizată, precum şi accesul pentru persoanele cu dizabilităţi“, a mai spus oficialul municipalităţii.

Faţă de actuala structură, pereţii laterali vor fi executaţi din sticlă securită de 10 milimetri, montată în cadre de aluminiu, alte lucrări prevăzute în proiect fiind colectarea şi evacuarea apei pluviale, execuţia parapetului pietonal şi a sistemului de iluminat public.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii