Pe ce se mai cheltuie banii ieșenilor. Parcometrul Primăriei costă cât o maşină

sâmbătă, 22 iunie 2019, 01:58
2 MIN
 Pe ce se mai cheltuie banii ieșenilor. Parcometrul Primăriei costă cât o maşină

Vin încă zece parcometre în Iaşi: 10.000 de euro bucata.

Furnizare, montare, punere în funcţiune a unui nou lot de parcometre. „Prin montarea a zece parcometre, Primăria Municipiului Iaşi vine în sprijinul cetăţenilor care vor avea posibilitatea de a achita tariful de parcare în funcţie de perioada de timp pentru care consideră că vor ocupa locul de parcare“, se arată în caietul de sarcini. „Echipamentul trebuie să reziste la intemperii, umiditate, praf şi vandalism“, se precizează în documentul publicat în cadrul anunţului de licitaţie.
 
După montare, câştigă­to­rul licitaţiei trebuie să asigure o garanţie a funcţionării de 48 de luni, perioadă în care „furnizorul este obligat să asigure servicii de reparaţii şi întreţi­ne­re şi să ia măsuri pentru re­medierea deficienţelor în cel mi scurt timp (max. 7 zile), fă­ră costuri suplimentare“.
 
Lici­taţia pentru atribuirea contractului porneşte de la o valoare estimată de 462.184,87 lei, ceea ce înseamnă aproape 10.000 de euro per parcometru, iar ofertele sunt aşteptate până pe 11 iulie.
 
În municipiul Iaşi, în acest moment, funcţionează zece parcometre, în Piaţa Unirii (1), lângă Spitalul Sf. Spiridon (2) în parcarea din Spatele Halei Centrale (2), la Casa Studenţi­lor (1) şi pe bd. Socola, între Podu Roş şi intersecţia cu bd. Nicolae Iorga (4). 

Comentarii