Pe frontul COVID de la Iaşi lupta se complică: două gravide infectate la ATI, la Maternitatea „Elena Doamna”

sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Pe frontul COVID de la Iaşi lupta se complică: două gravide infectate la ATI, la Maternitatea „Elena Doamna”

Ieri, la Iaşi au fost raportate 314 de noi cazuri în plus faţă de ziua precedentă. De asemenea, în rândul pacienţilor aflaţi la secţiile de ATI din unităţile medicale s-a înregistrat şi un deces. Mediciii trag un semnal de alarmă asupra faptului că apar cazuri extrem de grave în rândul unei categorii de populaţie care până acum nu apărea în statistici. La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" sunt deja ocupate cele două paturi ATI pentru COVID-19.

Ieri, aproape toate paturile din secţiile de ATI din reţeua COVID-19 erau ocupate. Mai erau libere cinci paturi, trei paturi la Spitalul de Neurochirurgie, un pat la Spitalul CF Iasi şi unul la Spitalul C.F. Paşcani. În spitalele suport la zona de confirmaţi erau disponibile 115 locuri după cum urmează: doar două la Spitalul de Boli Infecţioase, şase la Spitalul Mobil Leţcani, patru paturi la Spitalul de Pneumologie, 32 de paturi la Spitalul Hârlău, un pat la Spitalul de Recuperare, trei la Spitalul  "Sf. Spiridon", 14 paturi la Spitalul Militar şi 53 de paturi la Spitalul C.F. Paşcani.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon", centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate patru paturi ATI. Ieri erau 24 bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" Iaşi. La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna" Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate cele două paturi ATI. De asemenea, au apărut focare noi raportate de DSP. Este vorba despre Centrul de Servicii Sociale  "Ion Holban", unde cinci salariaţi au fost testaţi pozitiv.

Aceştia au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Contacţii direcţi sunt carantinaţi şi ei la domiciliu. Un focar a fost depistat la Grădiniţa cu Program Prelungit "Ion Creangă", unde patru salariaţi au infecţia cu SARS COV 2. DSP Iaşi a precizat că în acest caz nu există copii contacţi direcţi, grădiniţa fiind închisă.

Comentarii