Pedeapsă record la Iaşi: 17 ani de închisoare pentru un proxenet

luni, 11 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Pedeapsă record la Iaşi: 17 ani de închisoare pentru un proxenet

Judecătorii ieşeni au aplicat, la finele săptămânii trecute, una dintre cele mai dure pedepse primită vreodată la Iaşi de un proxenet. Leonard Florin Scripcariu, un „peşte“ din Podu Iloaei care a profitat de mai multe tinere, a primit nu mai puţiin de 17 ani de închisoare, sentinţa fiind definitivă.

Scripcariu a fost găsit vinovat de traficarea a şase persoane, unele dintre ele ajungând prostituate după ce s-au îndrăgostit de proxenet. Una dintre victime a fost Cerasela H., care l-a cunoscut pe Florin Scripcariu în februarie 2015, prin intermediul Face­book.

Fata şi-a creat impresia că Scripcariu derulează afaceri în Germania şi, la un moment dat, proxenetul a mers acasă la ea şi i-a spus că nu este căsătorit, că o iubeşte, şi i-a propus să se căsătorească.

„Inculpatul i-a spus persoanei vătămate să-l însoţească în Germania, unde să-i găsească un loc de muncă legal, propunere cu care persoana vătămată a fost de acord, în condiţiile în care nutrea aceleaşi sentimete de iubire faţă de acesta“, se arata rechizitoriu. Cerasela a mers cu Scrip­cariu în localitatea Stuttgart, unde a fost cazată în mai multe hoteluri.

După câteva săptămâni, Scripcariu a devenit violent şi i-a spus tinerei că şi-a pierdut locul de muncă şi că nu mai are bani. Tot atunci, tânăra a aflat că trebuie să se prostitueze.

„Nu-l mai recunoşteam pe acesta, din omul pe care am început să-l iubesc, s-a schimbat total şi mă speria tot mai mult prin comportamentul său“, a declarat Cerasela H., care a început să se prostitueze la bordelul Erotica Emo­tions din Stuttgart.

„Inculpatul era foarte priceput în a mă determina să fac acest lucru, te făcea prin vorbe în aşa fel încât să faci ce îţi spune. Arăt că am fost îndrăgostită de el în perioada în care am decis să plecăm în Germania, eu aveam 26-27 de ani la acel mo­ment“, a mai spus Cerasela.

Povestea tinerei a fost similară cu a celorlalte victime, care au povestit judecătorilor cum au ajuns să îşi vândă trupurile. Judecătorii au mai stabilit că tânărul ar fi obţinut cel puţin 500.000 de lei din prostituţie, bani pe care va trebui să îi achite către stat.

Comentarii