Pelerinaj special organizat de Episcopia Catolică în august, la Nisiporeşti, la Fericita Veronica Antal

joi, 13 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Pelerinaj special organizat de Episcopia Catolică în august, la Nisiporeşti, la Fericita Veronica Antal

Au început pregătirile pentru unul dintre cele mai mari pelerinaje anuale desfăşurate în cadrul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi: solemnitatea Fericitei Veronica Antal, ultimul sfânt declarat de Biserica Catolică în regiunea Moldovei. Astfel, manifestările vor fi coordonate de biserica parohială din Nisiporeşti, se vor desfăşura în zilele de 25 şi 26 august, marcându-se astfel şi cinci ani de la beatificarea Veronicăi Antal.

„Fericita Veronica Antal este comemorată în Dieceza de Iaşi la data de 26 august. În acest an, în biserica parohială din Nisiporeşti, care adăposteşte mormântul cu osemintele ei, solemnitatea Fericitei Veronica Antal va fi celebrată prin pelerinaj şi rugăciune. Îi invităm cu bucurie pe preoţi şi pe credincioşi să ia parte la acest eveniment de har şi de sfântă comuniune”, au transmis reprezentanţii ERCIS.

Pelerinajul va fi deschis vineri, 25 august, cu o serie de slujbe specifice după ce vor fi primiţi pelerinii, începând cu ora 17.00. O liturghie specială va fi ţinută de la ora 18.00, în timp ce de la 19.30 pelerinii vor merge pe Calea Sfintei Cruci a vindecării, o procesiune în jurul bisericii cu icoana Fericitei Veronica Antal. A doua zi, sâmbătă, se va merge în pelerinaj la locul martiriului, tot în procesiune, de data aceasta din faţa monumentului dedicat sfântului, iar de la ora 11.00 Preasfinţitul Iosif Păuleţ, episcop catolic de Iaşi, va susţine o Liturghie solemnă pontificală.

„Credem că Fericita Veronica Antal are încă multe să ne transmită tuturor, prin forţa sfinţeniei ei care înseamnă simplitatea vieţii, trăirea credinţei cu seriozitate şi responsabilitate, până la jertfă supremă din iubire pentru Cristos. Exemplul ei rămâne o provocare pentru societatea de azi, arătând că sfinţenia este posibilă tuturor: sfinţenia lucrurilor mici şi simple, făcute cu dăruire şi cu iubire. În cadrul programului liturgic de pelerinaj din zilele de 25 şi 26 august, credincioşii vor avea posibilitatea de a merge la Sfânta Spovadă, precum şi de a încredinţa intenţia lor de rugăciune mijlocirii Fericitei Veronica Antal”, au mai transmis reprezentanţii Episcopiei.

Comentarii