Pensionar prins la volan fără permis. Iertat de judecători, deşi a condus aşa ani de zile

miercuri, 11 mai 2022, 01:57
2 MIN
 Pensionar prins la volan fără permis. Iertat de judecători, deşi a condus aşa ani de zile

Un şofer a fost iertat de judecători, deşi condusese ani de zile fără permis. Vârsta inculpatului a fost principalul motiv pentru care magistraţii s-au arătat îngăduitori.

În martie 2018, Costică Vasiliu plecase de acasă, din Ipatele, către un depozit de lemne din Mironeasa. Se afla la volanul unui Opel Vectra aparţinând fiului său. La întoarcere, a fost oprit de Poliţie, constatându-se că permisul lui Vasiliu nu mai exista de mult. Fusese ridicat de poliţişti în 2011, când bărbatul fusese depistat băut la volan. Doi ani mai târziu, magistraţii Judecătoriei îi anulaseră dreptul de a conduce.

Trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis, Vasiliu şi-a recunoscut imediat vina, fapt ce i-a atras o pedeapsă mai uşoară. De asemenea, judecătorii au luat în calcul în favoarea sa şi faptul că nu provocase niciun accident, fiind depistat în urma unui control de rutină.

„De asemenea, în balanţă, instanţa reţine că acesta are vârsta de 70 de ani, pensionar, astfel că are un venit stabil, este o persoană integrată în societate, fiind căsătorit şi apreciat în comunitatea din care provine, aspect care reiese din caracterizarea depusă la dosar, elemente de natură a atenua gravitatea împrejurării comiterii faptei”, au precizat magistraţii.

Totuşi, ei au apreciat că renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea executării acesteia nu l-ar face pe Vasiliu să-şi corijeze comportamentul, câtă vreme se arătase deja dispus să încalce o sentinţă judecătorească. Bărbatul a fost condamnat de Judecătorie la 10 luni de închisoare, cu suspendarea executării, sentinţa fiind menţinută şi de Curtea de Apel.

Comentarii