Pentru prima oară, Google Maps te ajută să vezi pe unde mergi, în mod autentic

marți, 02 februarie 2021, 11:54
2 MIN
 Pentru prima oară, Google Maps te ajută să vezi pe unde mergi, în mod autentic

Printr-o schimbare neașteptată introdusă de gigantul din Mountain View, compania americană a decis să-și combine două dintre serviciile companiei într-o variantă mai utilă de Google Maps.

Până acum, în momentul în care foloseai Google Maps pentru navigație, aplicația îți afișa poziția ta pe o hartă tradițională. Te ajuta să te orientezi în spațiu prin săgetuțe, dar nu dacă nu cunoșteai zona în care trebuie să ajungi, nu ai fi putut să-ți dai seama cu precizie elvețiană dacă ”ești bine”.

Pentru a remedia această problemă, Google a optat pentru introducerea într-o nouă versiune de Google Maps a posibilității de a-ți împărții ecranul aplicației în două. Pe jumătate de ecran poți avea harta tradițională din Google Maps, în timp ce în partea cealaltă vei vedea conținutul disponibil în Google Street View pentru acea regiune.

Cum era și de așteptat, funcția nu este disponibilă implicit, dar o poți activa cu ușurință. Dacă tragi acul de siguranță din dreapta jos pe hartă, se activează automat împărțirea ecranului pe jumătate, iar conținutul foto din Street View ajunge să-ți completeze harta. Opțiunea funcționează la fel de bine cu telefonul pe verticală sau orizontală. Printr-un buton intitulat sugestiv Expand, poți în continuare să extinzi pe întregul ecran harta clasică sau imaginile din Street View.

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

Comentarii