Peripeţiile unui şofer beat pulbere într-o benzinărie s-au lăsat cu o condamnare

marți, 05 octombrie 2021, 01:50
2 MIN
 Peripeţiile unui şofer beat pulbere într-o benzinărie s-au lăsat cu o condamnare

Un şofer băut bine a fost prins de poliţişti după ce aceştia au fost anunţaţi de angajata unei benzinării la care oprise. Bărbatul avea în maşină trei prieteni. Niciunuia dintre aceştia nu i-a păsat de faptul că şoferul abia se ţinea pe picioare.

Într-o noapte de noiembrie anul trecut, pe când se afla la serviciu, angajata unei benzinării din zona CUG a observat un Volkswagen intrând pentru alimentare. Din maşină au coborât şoferul şi un pasager. Acesta din urmă a încercat să folosească pistolul de alimentare, fără a reuşi să ajungă cu el la maşina parcată nefiresc. Şoferul a încercat de mai multe ori să apropie maşina de pompă, fără a reuşi. Femeia a ieşit din benzinărie pentru a vedea ce se întâmplă. A văzut că în maşină se aflau mai multe sticle de bere şi a constatat că şoferul se afla în stare avansată de ebrietate. L-a întrebat cum a putut să se urce la volan în aşa hal, dar răspunsul a fost neinteligibil. Văzând că şoferul intenţionează să-şi continue deplasarea, fata a sunat la poliţie. Testarea toxicologică a arătat că Ştefan Ionuţ Ursu avea o alcoolemie de 2,65‰ în sânge.

Trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului, Ursu şi-a recunoscut fapta, ceea ce a atras o sentinţă mai uşoară. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa a fost atacată de procurori în faţa instanţei superioare. Curtea de Apel a amânat ieri luarea unei decizii definitive pentru data de 2 noiembrie. 

Comentarii