Persoana care o ţine pe Halep în şah are un trecut extrem de controversat

vineri, 26 mai 2023, 16:44
1 MIN
 Persoana care o ţine pe Halep în şah are un trecut extrem de controversat

Audierile Simonei Halep au fost, din nou, amânate fără nicio explicaţie. Nicole Sapstead, care a făcut acest lucru în numele ITIA, este implicată într-un uriaş scandal după ce a sunat jucători pe care i-a anunţat că vor fi controlaţi anti-doping Simona Halep rămâne suspendată la 9 luni după ce a fost găsită dopată la US Open. Audierea ei a fost de mai multe ori amânată, ultima dată programată fiind 28 mai. Dar, zilele trecute, ITIA a anunţat că audierea Simonei este din nou amânată. 

„Încă o dată sunt extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce reprezentanta ITIA, Nicole Sapstead, a afirmat public, în urmă cu trei zile, că ITIA 'rămâne decisă să acţioneze în cazul Simonei Halep într-o manieră empatică, eficientă şi corectă', în acelaşi timp au cerut oficial tribunalului să amâne audierea mea, pentru a treia oară.

ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva. Am cerut în mod repetat să fiu audiată şi în mod repetat ITIA a căutat să o amâne…”, a scris Halep pe o reţea de socializare.

Nicole Sapstead se află în mijlcoul unui scandal de proporţii. Nicole Sapstead, directoarea programului antidoping al ITF, le-a scris, anul trecut, jucătorilor de tenis pentru a-i informa că vor fi testaţi în zilele premergătoare turneului Miami Open din acest an, care a început în martie.

Organismul de conducere al tenisului mondial a fost acuzat că a fost îngăduitor în privinţa dopajului, după ce o investigaţie Daily Mail a descoperit că Federaţia Internaţională de Tenis îi lasă pe cei mai buni jucători din lume să îşi programeze singuri testele antidoping.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

 

Comentarii