Planuri pentru două noi grădiniţe în oraş: Bucium şi Dacia. Cu bani de la UE

luni, 23 septembrie 2019, 01:50
2 MIN
 Planuri pentru două noi grădiniţe în oraş: Bucium şi Dacia. Cu bani de la UE

Valoarea lucrărilor ar urma să fie de 5,9 milioane lei, respectiv 7,9 milioane lei.

Consilierii locali se vor reuni la sfârşitul acestei săptămâni într-o nouă şedinţă ordinară.

Până ieri după-amiază, pe ordinea de zi fuseseră incluse 24 de proiecte de hotărâre. Două dintre proiecte fac referire la construirea a două noi grădiniţe: una în Bucium şi cealaltă în Dacia. În cazul acestor proiecte vor fi aprobate studiile de fezabilitate, valoarea lucrărilor fiind stabilită la 5,9 milioane lei şi, respectiv, la 7,9 milioane lei.

Ambele proiecte beneficiază de fonduri europene. În total, vor fi create 460 de locuri pentru învăţământul preşcolar. În relaţie cu sistemul educaţional, plenul Consiliului Local (CL) va mai adopta o decizie prin care va nominaliza reprezentanţii CL în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ pentru anul şcolar 2019 – 2020.

Un alt proiect propus de executiv reprezintă primul pas pentru înfiinţarea unui muzeu dedicat copiilor şi universului copilăriei la Iaşi. Proiectul va fi gestionat de Ateneu şi, în acest sens, CL transmite în concesiune un imobil din Păcurari, respectiv Casa Buicliu, monument istoric.

De remarcat că, recent, un consilier local PNL (Răzvan Timofciuc) a iniţiat un proiect pentru modernizarea aceleiaşi clădiri, lăsată de izbelişte în ultimii doi ani, după ce Primăria a evacuat mai multe persoane care ocupau abuziv spaţiul.

Planul Ateneului Iaşi este de a accesa fonduri de reabilitare de la Ministerul Culturii prin intermediul unui program pentru refacerea monumentelor istorice. Alte proiecte care vor intra în plenul CL fac referire la o rectificare bugetară, aprobarea unor solicitări locative, un schimb de terenuri şi aprobarea de planuri urbanistice zonale.

De remarcat că unul dintre beneficiarii şedinţei de vineri, 27 septembrie, va fi consilierul local PSD Vlad Nedelcu. Acesta a solicitat un drept de superficie asupra a două terenuri de pe strada 14 Decembrie 1989 (de 84 mp şi, respectiv, 52 mp), situate de o parte şi de alta a unei proprietăţi imobilare a consilierului PSD.

Pentru ambele terenuri, Nedelcu ar urma să achite anual o superficie în valoare totală de 450 euro.

Comentarii