Pluguşorul premierului Nicolae Ciucă

luni, 01 ianuarie 2024, 10:00
1 MIN
 Pluguşorul premierului Nicolae Ciucă

Aho, aho, copii şi fraţi,/Pe platou v-aliniaţi/Şi raportul mi-ascultaţi:/Mândră ţară, tânăr colţ de Rai,/Mai mâncăm mălai/Până-n luna mai,/Că din iunie, se pare,/Ne băgăm iar la grătare/Europarlamentare./Prin noi înşine luptăm,/Candidăm şi câştigăm./Vom avea majoritate/Şi primăriile toate,/Apoi voi fi preşedinte,/Care să vă reprezinte./Simt în mine o văpaie:/Am şi trup dar am şi minte./Sunt eu, Ciucă Nicolae,/General cu patru stele!/Hăăăi-hăi!

 

Anul trecut, când uram,/Prim ministru eu eram;/Acum însă e mai greu,/Că-i Ciolacu-n locul meu./Pentru ţară şi popor,/Noi ne-am învârtit cu spor,/Ne-am rotit cu mult avânt,/Ca puii la rotisor/Sau Brătianu în mormânt:/Am trecut prin rotativă/Şi, de când este Marcel,/Noi mâncăm mai mult colivă/Şi, din piaţă, pătrunjel:/Nu mai sunt bani de mezel,/Dar susţin, în paralel,/Pe Mihai şi pe Costel,/Ambii, liberali model!/Facem opoziţie/Chiar în coaliţie:/Hăăăi-hăi!

Eu, concediile toate,/Mi le-am petrecut acasă./N-am fost în străinătate,/Că avem ţară frumoasă/Şi sigur a fost mai bine:/A mers Klaus şi pentru mine!/La anul, ca preşedinte,/Voi face ca înainte/Şi, ca primul om în stat,/Voi sta, nu voi fi plecat./Pun pe roate România,/Scot din pod milităria,/C-am făcut şi eu armata./Nu vreau Hakuna Matata,/Că sunt grăsunel şi greu:/Cald afară, apa rece,/Nu vreau negrii să se-nece,/Sărind cu portretul meu!/Hăăăi-hăi!

******** Acesta este un pluguşor, aşadar trebuie privit ca atare. Personajul asociat nu a rostit versurile alăturate, deşi poate că ar fi fost cazul. În timpul scrierii pluguşorului nimeni nu a fost ucis, rănit, bătut sau îmbătat.

Comentarii