Poli poate sprinta spre mijlocul clasamentului. Reintră Lung? Samayoa a jucat pentru Guatemala

marți, 17 octombrie 2023, 01:50
3 MIN
 Poli poate sprinta spre mijlocul clasamentului. Reintră Lung? Samayoa a jucat pentru Guatemala

Echipa de fotbal Politehnica Iaşi a reluat ieri antrenamentele după ziua liberă primită duminică. Formaţia antrenată de Leo Grozavu a început luni să pregătească o săptămână importantă, în care poate, ba chiar e obligată, să-şi îmbunătăţească serios linia de clasament. O linie modestă acum, care a aruncat-o tocmai pe locul XIII, care duce la barajul de menţinere în Liga I.

Poli are însă două prilejuri excelente de a mai drege busuiocul şi de a justifica uriaşele investiţii făcute în ultima perioadă în echipă. Asta deoarece echipa ieşeană joacă în această săptămână două meciuri pe teren propriu, cu echipe de bătut.

Primul pas va fi făcut joi, când Politehnica va primi vizita Sepsi Sfântu Gheorghe, într-o partidă restantă din etapa a VII-a. Sepsi, care pornise excelent în acest sezon, este în cădere liberă după eliminarea din cupele europene, pierderea ultimelor cinci (!) meciuri din campionat ducându-i pe covăsneni tocmai pe poziţia a XI-a, cu un singur punct mai mult decât Poli.

Duelul cu gruparea din Sfântu Gheorghe va începe la ora 20:00.

Apoi, duminică, de la ora 15:30, în etapa a XIII-a, Politehnica va întâlni pe stadionul „Emil Alexandrescu” o altă formaţie cu probleme mari, FC U 1948 Craiova. Fără antrenor de o lungă perioadă, trupa imprevizibilului Adrian Mititelu, din care a picat recent şi „creierul” Bauza, accidentat, navighează haotic prin campionat şi se află pe locul X, cu două puncte mai mult decât Poli, dar şi cu un meci mai mult disputat.

Aşadar, culoar excelent pentru Iaşi, care nu ar trebui să se gândească decât la victorii în această săptămână. Cu şase puncte, trupa pregătită de Grozavu poate sprinta spre mijlocul unui clasament destul de strâns, în care echipa de pe locul VI (ultimul care duce în play-off), Hermannstadt, are acum 16 puncte.

În tentativa de a câştiga cele două partide, Grozavu nu ştie dacă se va putea baza pe portarul Silviu Lung junior.

Lung, care a fost schimbat la pauza duelului de pe 2 octombrie, cu Petrolul Ploieşti, din etapa a X-a, ca urmare a faptului că a simţit o uşoară problemă musculară, a reluat antrenamentele după ce a stat, conform recomandărilor medicilor, o săptămână. Totuşi, în Copou se vorbeşte că fostul internaţional ar fi tentat să nu forţeze reintrarea în această săptămână, pentru a nu exista riscul unei recidive. O decizie în privinţa folosirii lui Lung va fi luată în preajma partidelor amintite, funcţie de evoluţia stării lui şi a formei celuilalt portar pe care Grozavu se bazează, Ionuţ Ailenei.

În ceea ce-l priveşte pe Samayoa (care a fost înlocuit în repriza a doua a confruntării din runda a XI-a, din Giuleşti, de pe 6 noiembrie, după ce a căzut rău, pe braţul stâng, după un duel aerian), acesta a evoluat sâmbătă 90 de minute în echipa ţării sale, Guatemala, într-o partidă din CONCACAF Nations League pierdută cu 2-3 în Trinidad Tobago. Asta deşi medicii români care l-au consultat la finalul partidei cu Rapid îi imobilizaseră braţul şi-i recomandaseră o pauză de minimum două săptămâni.

Samayoa ar putea să mai joace încă un meci pentru Guatemala în această săptămână, miercuri, în Panama, în CONCACAF Nations League. Fotbalistul ieşean a fost integrralist la naţională şi în primele două partide ale ediţiei actuale a competiţiei amintite, cu El Salvador (2-0) şi Panama (1-1).

Drept urmare, fundaşul amintit va lipsi cu siguranţă joi, cu Sepsi, folosirea lui în duelul cu oltenii, de duminică, urmând a fi stabilită în funcţie de starea fizică pe care o va avea la revenirea în Iaşi. 

Comentarii