Poli-Selymes: Un proces câştigat, războiul continuă

vineri, 12 iunie 2020, 01:43
3 MIN
 Poli-Selymes: Un proces câştigat, războiul continuă

 

Fostul internaţional mai are un alt litigiu cu gruparea ieşeană. Războiul cu Horia Sabo, adus în Copou în mandatul de preşedinte a lui Adrian Ambrosie, continuă

 

Tibor Selymes a pierdut unul dintre procesele pe care le-a intentat anul trecut Politehnicii Iaşi. Sentinţa, care este definitivă, a fost dată de Curtea de Apel Iaşi. Instanţa a confirmat astfel decizia dată în acelaşi caz de Tribunalul Iaşi, pe care Selymes o atacase. Fostul internaţional a acţionat clubul în judecată după ce a fost înlăturat din Copou ca urmare a unei decizii de desfiinţare a postului de director sportiv pe care îl ocupa. Decizia a fost luată la începutul lui 2019 de fostul preşedinte executiv, Adrian Ambrosie, care acum e manager la Poli, şi colaboratorii lui.

Selymes fusese cooptat în conducerea clubului la începutul sezonului 2018-2019. Ca urmare a unor negocieri purtate la Palatul Roznovanu în care Poli a fost reprezentată de Ambrosie, puterea la gruparea din Copou a fost dată în vara lui 2018 lui Horia Sabo. Acesta, care a devenit director general, a venit la Politehnica împreună cu patru oameni: tatăl lui, Laurenţiu, care a fost director economic, Selymes, uns director sportiv, Iuliano Ene – marketing şi Aurelian Simion – PR. Ambrosie şi-a păstrat funcţia de preşedinte executiv şi salariul. La negocieri, contractul de asociere cu Sabo a fost susţinut de Ambrosie şi contestat de preşedintele Consiliului Director, Leonid Antohi, care a semnalat ciudăţeniile înţelegerii. Horia Sabo primea cheile clubului fără a avea vreo obligaţie de a aduce vreun leu sau de a depune o garanţie bancară! Până la urmă, Antohi a semnat şi el acordul de colaborare, după ce, conform unor surse, a fost supus la mai multe presiuni.

Între părţi au apărut apoi conflicte, iar partea ieşeană i-a dat afară pe Sabo şi colaboratorii săi la începutul anului trecut. Măsura a fost atacată în instanţă. Şi Ambrosie i-a reclamat pe Sabo & co., fiind depusă o plângere penală la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

La această oră, Poli a pierdut un prim proces cu Laurenţiu Sabo şi, după cum am menţionat anterior, a câştigat definitiv unul din procesele deschise de Selymes. Fostul internaţional mai are însă un litigiu cu gruparea ieşeană. În ceea ce priveşte procesele Politehnica – Horia Sabo, acestea se judecă în continuare.

Unul dintre acestea ar putea da total peste cap situaţia la club. Sabo a contestat faptul că nu a fost convocat la şedinţa în care s-a decis îndepărtarea lui şi a colaboratorilor lui, de care nu a ştiut. El susţine că trebuia să fie prezent la acea şedinţă, pentru că era membru al Adunării Generale a Acţionarilor CSM Politehnica. Dacă Sabo va câştiga procesul în care a reclamat situaţia amintită, deciziile luate în ultima perioadă de AGA Poli la care omul de afaceri amintit nu a fost convocat ar putea deveni nule! În plus, dacă va pierde şi alte procese deschise de foştii angajaţi, Politehnica riscă să plătească despăgubiri serioase.

 

 

Comentarii