Politehnica Iaşi are antrenor! A jucat la Steaua

sâmbătă, 21 mai 2022, 07:36
2 MIN
 Politehnica Iaşi are antrenor! A jucat la Steaua

Mugurel Cornăţeanu va rămâne pe bancă şi în sezonul viitor, dar ca secund.

Intrată în vacanţă miercuri seara, după ce a terminat meciurile oficiale pe 7 mai, echipa de fotbal Poli Iaşi a luat o primă decizie legată de sezonul 2022-2023. Astfel, din viitorul staff tehnic al clubului, care are ca obiectiv promovarea în Liga I de fotbal, va face parte Mugurel Cornăţeanu. Acesta va ocupa postul de antrenor secund, numele şefului băncii tehnice a Politehnicii urmând a fi stabilit săptămâna viitoare.

Cornăţeanu a fost antrenor principal interimar la Poli în ultima perioadă, după despărţirea de Costel Enache, care a condus echipa pe tot parcursul stagiunii trecute, inclusiv la ultima partidă oficială. În mandatul de interimar, Cornăţeanu a condus Iaşul în trei meciuri amicale, pe teren propriu, care s-au încheiat cu o remiză – 2-2 cu Huşana Huşi (Liga a III-a) – şi două eşecuri: 3-4 cu echipa de juniori a clubului şi 2-3 cu FC Vaslui (Liga a III-a).

Viitorul membru al staffului Politehnicii a mai lucrat în Copou în stagiunea 2020-2021, ca antrenor secund, fiind cooptat în staff din startul campionatului amintit cu o retribuţie netă de 1 000 de euro. La începutul lui martie anul trecut, cu doar o zi înaintea unui meci foarte important, cu FC Voluntari, Cornăţeanu a părăsit voluntar Iaşul, fără nicio explicaţie plauzibilă, într-un moment delicat, când Politehnica avea şanse de evitare a retrogradării din Liga I.

Născut la Constanţa, Mugurel Cornăţeanu (50 de ani) a mai fost angajat ca antrenor la Callatis Mangalia (secund şi, apoi, principal), Poiana Cîmpina, Dinamo Bucureşti II, FC Botoşani (secund), Concordia Chiajna II, Voinţa Turnu Măgurele şi Petrolul Ploieşti (secund şi principal interimar), precum şi la juniorii lui Farul şi Viitorul Constanţa.

Fără meci ca principal în Liga I, el a evoluat ca jucător la Callatis Mangalia şi Farul Constanţa, bifând şi şase meciuri la Steaua, legitimări în ligile inferioare belgiene, dar şi la Portul Constanţa sau Laminorul Roman.

După oficializarea trecerii lui Cornăţeanu de la funcţia de “principal” interimar la “secund”, Poli nu va mai prelungi colaborarea cu ultimul asistent al lui Enache rămas la echipă, Cristi Ungureanu, care va rămâne profesor de educaţie fizică şi sport la LPS Iaşi.

Reamintim, ceilalţi colaboratori ai lui Enache, “secundul” Adrian Senin, antrenorul de portari Constantin Bădan şi preparatorul fizic Alessandro Cittadino părăsiseră Iaşul odată cu fostul tehnician. Restul membrilor staffului tehnic interimar anunţat pentru ultimele zile, preparatorul fizic Cezar Honceriu şi antrenorul de portari Ioan Cîmpeanu, au rămas în cadrul clubului, la nivelul Centrului de Copii şi Juniori, primul fiind managerul centrului. 

Comentarii