Politehnica Iaşi are cei mai slabi studenţi din serie la baschet! Şi la băieţi şi la fete!

marți, 07 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Politehnica Iaşi are cei mai slabi studenţi din serie la baschet! Şi la băieţi şi la fete!

În condiţiile în care ultimul eşalon intern de handbal, acolo unde e reprezentat Iaşul, a fost întrerupt şi la fete şi la băieţi, atenţia iubitorilor sporturilor de sală s-a îndreptat spre baschet. Sport la care al doilea oraş al ţării e prezent tot în ultima divizie. Din păcate, nici la acel nivel, Iaşul, reprezentat de Politehnica, nu reuşeşte să conteze serios.

La masculin, în etapa a IV-a, echipa ieşeană a pierdut la Bucureşti cu 80-88 în faţa Ştiinţei. Astfel, Poli, cu două victorii şi două eşecuri, stă cel mai slab în clasamentul Grupei B a Ligii I dintre grupările studenţeşti, podiumul fiind ocupat de Universitatea Cluj-Napoca (patru victorii), Ştiinţa şi ASE Bucureşti, ambele cu câte trei succese. Echipa ieşeană este pe poziţia a IV-a, la egalitate de puncte cu ocupantele locurilor V şi VI, CSM 2 Constanţa şi CSS Gheorgheni. Petrolul 2 Ploieşti, CSO 2 Voluntari şi CSM 2 Târgu Mureş au câte o victorie, iar Total Sport Bucureşti niciuna.

La băieţi, eşalonul de elită are două serii de nouă echipe, iar divizia secundă cuprinde două serii de zece formaţii.

În etapa viitoare, duminică, în Sala Polivalentă, Poli primeşte vizita CSU Cluj-Napoca. Clujul mai are o echipă de baschet, campioana României, U BT.

La fete, Politehnica stă şi mai rău. Nou-înfiinţată în acest an, echipa feminină nu are la fel ca Bega Timişoara, vreo victorie în campionatul care conţine doar opt cluburi, aşa cum se întâmplă şi în Liga Naţională.

Poli a pierdut la scor şi acasă, cu Sportul Studenţesc, 52-92, şi la Bucureşti, cu Olimpia, 55-88.

În clasamentul Ligii I conduce CSM Alexandria (2 victorii), iar alte cinci echipe, patru dintre ele fiind studenţeşti, CSU Oradea, Sportul Studenţesc, Politehnica Timişoara, Olimpia şi Agronomia Bucureşti, au câte un succes.

Următorul meci oficial al baschetbalistelor din Iaşi va avea loc duminică, la Timişoara. 

Comentarii