Poliţiştii l-au găsit dormind la volan, în şanţ, cu o alcoolemie de 2 la mie

joi, 07 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Poliţiştii l-au găsit dormind la volan, în şanţ, cu o alcoolemie de 2 la mie

Beat bine, un ieşean a reuşit totuşi să conducă 40 km. S-a oprit în cele din urmă într-un şanţ, poliţiştii găsindu-l dormind dus în maşină. A scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, dar timp de doi ani, el va rămâne pieton.

Pe 14 decembrie 2019, Costică Cozma băuse cu un prieten, la locuinţa acestuia din urmă din Valea Lupului. Între cei doi a izbucnit o ceartă, Cozma hotărându-se să plece. Deşi băut, s-a urcat la volanul Opelului său, plecând pe ruta Leţcani – Voineşti – Ţibana. Ajuns aici, a pierdut controlul volanului în faţa Liceului de industrie alimentară, a intrat pe contrasens şi s-a oprit în şanţ. Alertaţi prin serviciul 112, poliţiştii l-au găsit dormind în maşină. L-au trezit, întrebându-l dacă este rănit şi i-au cerut documentele. Cozma nu păţise nimic, dar întrucât emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul Dräger. A rezultat o concentraţie alcoolică de 0,99‰ în aerul expirat. Ulterior, i-a fost calculată o alcoolemie teoretică în momentul accidentului de 2,15‰ în sânge.

În favoarea lui Cozma au cântărit faptul că până la 52 de ani el nu avusese niciun conflict cu legea, dar şi faptul că accidentul nu avusese urmări grave. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, lui Cozma interzicându-i-se totodată să conducă pe parcursul acestei perioade. Sentinţa a fost contestată de şofer în faţa Curţii de Apel. Magistraţii acestei instanţe nu au găsit însă niciun motiv de a reduce pedeapsa stabilită de colegii de la instanţa inferioară. Sentinţa Judecătoriei a devenit astfel definitivă.

Comentarii