Posturi de şefi scoase la concurs la o unitate fanion în Moldova

vineri, 27 august 2021, 01:53
2 MIN
 Posturi de şefi scoase la concurs la o unitate fanion în Moldova

La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi au fost scoase la concurs posturile de şefi ai secţiilor Obstetrică I, II şi Ginecologie. Acestea erau ocupate până acum de medici cu mandat de interimar. 

Secţia de Ginecologie este condusă momentan de asist.dr. Ciprian Ilea, cea de Obstetrică I de prof.dr. Mihaela Grigore, iar Obstetrică II de prof.dr. Demetra Socolov. „Anunţul este unul public, se poate înscrie orice medic care îneplineşte condiţiile necesare pentru a ocupa acest post. Postul este unul cu greutate şi care înnobilează, maternitatea fiind cea mai mare din Moldova, unde 25% dintre cazurile care ajung sunt cele mai complexe şi mai grele”, a declarat ec. Robert Dâncă, managerul maternităţii. Concursul va avea mai multe probe, prima dintre acestea fiind cea de interviu, care constă în susţinerea unui proiect de management, precum şi o probă scrisă şi una clinică. T

oate cele trei probe sunt obligatorii şi eliminatorii. Proba scrisă va consta în tratarea a zece subiecte formulate din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Punctajul maximum care poate fi obţinut este de 100 de puncte şi sunt necesare minimum 70 de puncte pentru promovare, în caz contrar candidatul va fi eliminat din concurs chiar dacă nu are contracandidat. Situaţia este asemănătoare şi în cazul probei clinice: dacă nu sunt obţinute minimum 50 de puncte, candidatul va fi eliminat din concurs. „Responsabilitatea actului chirurgical de la proba clinică revine membrului din comisie, cadru didactic cu funcţie de predare din disciplina de obstetrică-ginecologie”, se precizează în anunţul concursului. Nu vor putea participa la concurs medicii care au împlinit vârsta standard de pensionare prevăzută de lege, adică 67 de ani. La fiecare dintre cele trei probe, punctajul maxim care poate fi obţinut este de 100 de puncte, iar la final vor fi promovaţi candidaţii care au obţinut minimum 200 de puncte. 

Comentarii