Un puşcăriaş a vrut să păcălească, prin metoda „Accidentul”, un fost angajat de la Penitenciar

Poveste de toată isprava cu un criminal care s-a dat poliţist. Nici el nu se aştepta!

joi, 26 septembrie 2019, 01:50
3 MIN
 Poveste de toată isprava cu un criminal care s-a dat poliţist. Nici el nu se aştepta!

Culmea ghinionului: un criminal închis în Penitenciarul Iaşi a vrut să „strângă” bani prin metoda „Accidentul”. Sunând la întâmplare, a dat peste o fostă angajată a penitenciarului, care şi-a dat seama că e păcălită. A urmat un flagrant de toată frumuseţea.

 

Judecătorii au pus punct acestei poveşti ilare în urmă cu două zile, când i-au condamnat definitiv pe cei patru protagonişti. Marius Anton, un bărbat condamnat în 2014 la 25 de ani pentru omor, a mai primit trei ani de închisoare, în timp ce alte trei persoane implicate în acest caz – Samir şi Ţărăncuţa Ristache, dar şi Gheorghe Noris – au fost condamnate la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Tentativa de înşelăciune în care au fost implicaţi aceştia a început pe 3 decembrie 2018, când Anton a sunat pe telefonul fix al unei femei din Iaşi. Criminalul s-a recomandat ca poliţist de la Secţia 5, cerând 7.000-8.000 de lei pentru o operaţie chirurgicală la care ar fi trebuit să fie supus ginerele victimei.

„Inculpatul îi spune persoanei vătămate că va veni cineva să ridice banii pentru a fi înmânaţi medicului. Persoana vătămată G.E. a înţeles că se încearcă inducerea sa în eroare, deoarece un alt glas masculin, care pretindea la telefon că este ginerele său, vorbea cu dificultate încât abia se puteau percepe cele spuse. Mai mult, în urmă cu 2 ani, soacra acesteia a fost înşelată în acelaşi mod“, se arată în motivarea sentinţei. Mai mult, femeia sunată de escroc a lucrat în trecut în sistemul penitenciar, fiind capabilă să îşi menţină calmul. Judecătorii au precizat, de altfel, că, împreună cu soţul, femeia a pus la cale un plan pentru a-i prinde pe infractori.

Au găsit mănuşi în loc de bani

Astfel, femeia sunată a intrat în jocul lui Anton, care susţinea că ginerele victimei are piciorul rupt şi trebuie să îi fie montată o tijă, ce nu îi este decontată. Victima şi soţul ei au sunat atunci la Poliţie, fiind, astfel, pus la punct planul flagrantului. De 22 de ori a sunat-o, în aceeaşi zi, individul pe femeie, care i-a spus că îi poate oferi 3.000 de lei. Anton a precizat atunci că vrea ca banii să fie puşi într-o pungă de plastic şi aruncată deasupra unui gard deasupra unui imobil. După ce a pus totul la punct, Anton a sunat-o pe soacra sa, Ţărăncuţa Ristache, căreia i-a spus să meargă pentru a ridica banii.

„În paralel, inculpatul apela telefonic persoana vătămată pentru a-i distrage atenţia, cerându-i să scrie diferite declaraţii, ţinând-o astfel ocupată, dar purta conversaţii şi cu soacra sa pentru a o îndruma la adresă“, se mai arată în motivare. Ţărăncuţa Ristache i-a contactat pe soţul şi nepotul său, ceilalţi doi inculpaţi din dosar, pentru a ridica banii. Escrocii au ajuns la locul stabilit şi au ridicat punga din plastic, în care se aflau, însă, mănuşi. În scurt timp au fost ridicaţi de Poliţie şi, ulterior, reţinuţi. „La depistare, asupra celor trei inculpaţi au fost găsite sume de bani şi cinci telefoane mobile care, împreună cu autoturismul, au fost ridicate în vederea continuării cercetării penale“, se mai arată în motivarea sentinţei. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii