Povestea tulburătoare de viaţă a lui Raheem Sterling! Gangsterii i-au asasinat tatăl

vineri, 09 iulie 2021, 09:57
2 MIN
 Povestea tulburătoare de viaţă a lui Raheem Sterling! Gangsterii i-au asasinat tatăl

Raheem Sterling este una dintre vedetele naţionalei Angliei la EURO 2020, însă copilăria starului de la Manchester City a fost tulburătoare.

Dacă Anglia a ajuns până în semifinalele EURO 2020, un mare merit îl are Raheem Sterling, care a adus 6 puncte din cele 7 în faza grupelor şi a deschis drumul spre victorie în optimea cu Germania. Până la succes, mijlocaşul ofensiv al lui Manchester City a trebuit să treacă peste multe hopuri.

Cartierul Maverley din Kingston, capitala Jamaicăi, este cunoscut ca unul dur, unde pumnul şi arma fac legea. Aici s-a născut Raheem Sterling, iar primii ani din viaţă nu au fost deloc uşori. Raheem Sterling avea doi ani când tatăl lui a fost asasinat în Jamaica.

1996, Anglia era cu gândul la Campionatul European pe care îl organiza, iar în Jamaica, o familie era distrusă de violenţa care domnea pe străzile din Kingston. Phillip Slater, tatăl lui Raheem Sterling, era împuşcat mortal într-un cartier vecin cu Maverley, dar în care trăia o bandă rivală.

Bărbatul, în vârstă de 29 ani, se îndrepta spre locul unde erau comemoraţi trei copii ucişi într-un accident auto. Asta era realitatea din Kingston, moartea bântuia la orice colţ de stradă. Tatăl lui Raheem Sterling a fost lăsat într-o baltă de sânge, iar crima nu a fost elucidată nici până în prezent.

În 1999, familia lui Raheem Sterling a ajuns în Anglia, pe când viitorul fotbalist avea 5 ani, şi s-a stabilit în Neasden, un cartier din apropierea centrului Londrei. Aici a făcut şi primii paşi pe terenul de fotbal, la echipa Alpha & Omega.

Trecutul şi-a pus imediat amprenta pe Raheem Sterling, care avea un comportament din ce în ce mai agresiv în copilărie. A fost şi motivul pentru care a ajuns la Vernon House, o şcoală de corecţie din Londra, iar acolo a primit un avertisment care l-a trezit.

“Dacă vei continua aşa, la 17 ani o să joci în naţionala Angliei sau vei ajunge la închisoare”, a povestit peste ani Chris Beschi, profesoară la Vernon House, că i-a spus lui Sterling. În acelaşi timp, puştiul din Jamaica a făcut pasul de la Alpha & Omega la QPR.

La QPR a petrecut 7 ani, între 2003 şi 2010, iar scouterii marilor cluburi din Premier League erau cu ochii pe el. Arsenal, Chelsea, Fulham, Liverpool sau Manchester City erau atente la progresele jucătorului şi în culise se pregăteau banii pentru licitaţie.

Aici a intervenit mama lui Raheem Sterling. Femeia i-a spus să aleagă orice echipă, dar să plece departe de Londra. Îi era teamă ca băiatul să nu fie cucerit de mirajul vieţii infractorilor.

Aflați amănunte ale acestei povești fascinante de viață de pe fanatik.ro.

Comentarii