Pregătiri pentru cel mai mare pelerinaj catolic. Apel al episcopului de Iaşi către credincioşi

joi, 03 august 2023, 01:50
2 MIN
 Pregătiri pentru cel mai mare pelerinaj catolic. Apel al episcopului de Iaşi către credincioşi

Comunitatea catolică din judeţul Iaşi se pregăteşte pentru unul dintre cele mai mari pelerinaje din timpul anului, care va avea loc în judeţul vecin, Suceava, la sanctuarul marian de la Cacica. 

Cu ocazia celebrării Fecioarei Maria de pe data de 15 august, comunităţi întregi, sub patronajul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, pregătesc deplasări organizate către comuna suceveană, renumită pentru catedrala catolică veche de peste 100 de ani.

Cu acest prilej, episcopul catolic de Iaşi, pr. Iosif Păuleţ, a făcut un îndemn tuturor credincioşilor ca să-şi găsească o fereastră în august, chiar dacă sunt vacanţe sau concedii, să se întâlnească cu alte mii de persoane la Cacica.

„De-a lungul anilor, multe persoane care au participat cu credinţă la pelerinajul anual de la Cacica, pe 14 şi 15 august, au simţit ajutorul şi mijlocirea Sfintei Fecioare Maria. Încrezători în mijlocirea ei şi noi obişnuim să-i încredinţăm cele mai tainice dorinţe ascunse în sufletul nostru, necesităţile pe care le avem în viaţa de zi cu zi, pe cei dragi inimilor noastre, rugând-o să obţină de la Dumnezeu harurile de care avem nevoie. Într-adevăr, Sfânta Fecioară nu-i abandonează niciodată pe cei care aleargă la ea cu credinţă şi încredere”, a spus PS Iosif Păuleţ.

Pelerinajele sunt organizate atât oficial, prin reprezentanţii Episcopiei, cât şi individual, în fiecare an la Cacica fiind mii de maşini şi de autocare ce sosesc din toată ţara pentru a celebra solemnitatea creştină. Printre cei care vor sluji în zilele de 14 şi 15 august acolo se numără şi preoţi catolici cunoscuţi din ţară, inclusiv PS Iosif Păuleţ. 

Comentarii