Premieră în UPU Iaşi: Un bărbat de 70 de ani a refuzat internarea după ce a fost anunţat că e infectat

sâmbătă, 18 iulie 2020, 10:18
2 MIN
 Premieră în UPU Iaşi: Un bărbat de 70 de ani a refuzat internarea după ce a fost anunţat că e infectat

Un bărbat de 70 de ani care s-a prezentat ieri la UPU a Spitalului Sfântul Spiridon şi care a fost depistat pozitiv la infectia cu noul corinavirus a refuzat internarea spunând medicilor ca se va izola acasă împreună cu soţia. 

"Pentru prima data de la începutul pandemiei, ieri, unul dintre pacientii prezentati în UPU care are test pozitiv Covid19 nu a acceptat să revină la spital. Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost anunţat telefonic că testul a ieşit pozitiv. Acesta în schimb a declarat că, pe moment temporizează să sune la ambulanţă, pentru că se simte mult mai bine. A afirmat că ştie toate riscurile la care se supune şi va sta izolat la domiciliu împreună cu soţia. Tot el a mai spus că va suna la ambulanţă dacă starea se inrăutăţeste", a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD/UPU Iaşi.

Aceasta a adăugat că de patru luni există pacienţi care vin în UPU pentru simptome uşoare de viroză sau pacienţi cu alte urgenţe minore la care se recoltează test pe criterii clinice. "Ei semnează pe proprie răspundere că pleacă acasă pentru că nu au criterii de internare şi se izolează. Dacă rezultatul testului pe care îl primim după 12-24 h este pozitiv îi anunţăm şi vin imediat cu ambulanţa la Spitalul de Boli Infecţioase sau la cel de Pneumoftiziologie", a mai spus Diana Cimpoeşu.

În acelaşi timp, la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, în urma modificărilor legislative privind internarea şi externarea pacienţilor asimptomatici şi cu forme uşoare ale bolii, mai puţin de 10 persoane au cerut izolarea la domiciliu, restul alegând sa rămână spitalizaţi pentru a-şi proteja familia.

Comentarii