Prim pas pentru realizarea benzii unice în Nicolina. Stație de autobuz mutată

luni, 02 august 2021, 17:29
1 MIN
 Prim pas pentru realizarea benzii unice în Nicolina. Stație de autobuz mutată

A fost mutată stația de autobuz de pe traseul 47, din Podu Roș, pe sensul de mers Nicolina – Țesătura, de la bordura trotuarului în stația de tramvai prevăzută cu refugiu.

Modificarea vine ca urmare a înființării benzii unice pentru transportul public, pe segmentul cuprins între intersecția Podu-Roș și Șoseaua Nicolina – Strada Sălciilor, pe ambele sensuri de mers.

În cursul zilei de vineri, 23 iulie, a început amenajarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe șoseaua și strada Nicolina, de la intersecția cu strada Sălciilor (zona Lidl Nicolina) până în Podu Roș.

Decizia, care a fost supusă dezbaterii publice în ultimii ani, a fost luată de Comisia de Circulație a Municipiului Iași în cadrul ședinței din 25 martie 2021 și a fost avizată de Biroul Rutier al Poliției Municipiului Iași.

Delimitarea benzii dedicate de celelalte două benzi de circulație se face cu popici.

Crearea benzii unice pentru transportul în comun generează și alte câteva modificări în circulațiea rutieră. Astfel, se vor interzice virajele de stânga spre Aleea Rozelor pe ambele sensuri de mers, ocolirea refugiilor de tramvai se va face doar prin partea dreaptă, iar semaforizarea din Podu Roş va fi modificată astfel încât să ofere prioritate tramvaiului la intrarea şi ieşirea din rond.

Urmăriți pagina de Facebook a Companiei de Transport Public Iași.

Comentarii