Prima licitaţie din 2024 pentru asfaltarea unui drum judeţean: va lega DJ282 de pe Axa Iaşi-Suceava cu DN28

joi, 04 ianuarie 2024, 02:50
1 MIN
 Prima licitaţie din 2024 pentru asfaltarea unui drum judeţean: va lega DJ282 de pe Axa Iaşi-Suceava cu DN28

Prima licitaţie din acest an pentru modernizarea unui drum în judeţ a fost lansată de la o valoare estimată de 24,6 milioane de lei. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor vizează construirea a 6 km drum între localităţile Potângeni (situată pe DJ 282), comuna Movileni, şi Româneşti, din comuna cu acelaşi nume de lângă Podu Iloaiei. Segmentul se află pe DJ 282D, drum care începe în Potângeni, trece prin Podu Iloaiei şi Scobâlţeni şi ajunge la Mădârjac, unde se termină în alt drum judeţean, DJ 282E.

Ofertele sunt aşteptate până pe 16 februarie şi vor fi evaluate după componenta financiară (40 la sută din punctaj) şi după criterii tehnice – din care jumătate (respectiv 30 la sută din punctajul general) contând perioada suplimentară de garanţie acordată peste minimul impus de 3 ani.

Odată atribuit, durata contractului va fi de 16 luni, din care prima lună pentru proiectare şi celelalte 15 pentru execuţia propriu-zisă.

Drumul, promis de actuala administraţie de la Consiliul Judeţean încă de la începutul mandatului, are o importanţă însemnată, legând Axa Iaşi-Suceava (Lotul 1) de DN 28 – chiar dacă într-un punct nevralgic, Podu Iloaiei. Practic, locuitorii din nordul municipiului Iaşi şi al Zonei Metropolitane nu vor mai trebui să străbată oraşul ca să meargă spre Podu Iloaiei, Tg. Frumos sau mai departe spre Roman. De menţionat că actualul drum de la Potângeni la Româneşti – pietruit, după cum este descris în Caietul de sarcini – este atât de degradat, încât capătul lui de pe DJ 282 (drum recent modernizat în proiectul Axei rutiere Iaşi-Suceava) nici măcar nu este marcat cu vreun indicator de direcţie spre Româneşti sau Podu Iloaiei sau unul care să semnalizeze începutul acestui drum judeţean. 

Comentarii