Prima patinatoare care reușește o săritură cvadruplă la Jocurile Olimpice are 15 ani

marți, 08 februarie 2022, 08:12
1 MIN
 Prima patinatoare care reușește o săritură cvadruplă la Jocurile Olimpice are 15 ani

Kamila Valieva, o patinatoare rusă de numai 15 ani, a făcut senzație la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, reușind, luni, o săritură cvadruplă pe gheaţa olimpică, pe care a executat-o de două ori. Ea a devenit astfel prima patinatoare din istorie care reușește o asemenea performanță pe gheaţa olimpică.

Neînvinsă de la debutul său la senioare, Kamila Valieva a dominat programul liber de luni la patinaj artistic, aşa cum o făcuse şi în programul scurt de duminică.

„A fost copleșitor. Am fost foarte emoționată, dar mă bucur că am reușit să îmi execut bine toate elementele”, a declarat Valieva reporterilor.

Valieva a executat un Salchow cvadruplu – care presupune patru rotații complete în aer – în timp ce evolua pe muzica din „Bolero” de Ravel în programul de liber. Ea a făcut apoi un toeloop cvadruplu și un triplu Axel în același număr, deși a căzut la a doua încercare de toeloop cvadruplu.

„Sunt mai mult decât fericită. Este un sentiment fantastic. Am simțit povara responsabilității, dar am ieșit învingătoare”, a declarat Valieva.

Ea a mărturisit că simte această presiune a competiției, cu atât mai mult cu cât este primul ei sezon la senioare. „Cred că fac față acestei presiuni; uneori chiar mă împinge înainte și mă ajută”, a mai spus ea.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii