Primar, viceprimar, şef de Poliţie, citaţi într-un dosar. Riscă puşcăria

luni, 24 septembrie 2018, 01:50
1 MIN
 Primar, viceprimar, şef de Poliţie, citaţi într-un dosar. Riscă puşcăria

Judecătorii ieşeni au început, la finele săp­tămânii trecute, analiza apelului într-unul dintre cele mai fierbinţi dosare de corupţie din Iaşi. Mai multe VIP-uri din Hârlău urmează să îţi afle sentinţele de la Curtea de Apel Iaşi după ce, în primă instanţă, au fost condamnate.

Fostul primar Constantin Cernescu (foto) a primit cea mai mare pedeapsă, 2 ani, 6 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul număr doi din instituţie, Florin Ţăpuşă, a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare. Condamnat a fost şi Dumitru Simionescu, fostul şef al Poliţiei Hârlău, care a primit tot 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Într-un dosar disjuns din acesta Ioan Amariei, fostul şef al Ocolului Silvic Hârlău, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 10 luni de în­chisoare cu executare. La finele săptămânii trecute, Curtea de Apel Iaşi a amânat primul termen al apelului pentru data de 24 octombrie.

Ancheta din acest dosar a pornit de la un denunţ făcut împotriva lui Ioan Amariei, care a fost reclamat că, în perioada iunie – august 2014, a solicitat de la un om de afaceri trei uşi de garaj, precum şi neplata unei lucrări executate la casa sa, în schimbul unui contract public.

Ulterior, anchetatorii au aflat că, în jurul lui Amariei, ar fi fost comise fapte penale şi de către primarul Cernescu, dar şi de către şeful Poliţiei, care ar fi primit ilegal lemne

Comentarii