Primăria a pus ochii pe drumul spre Ciurea, pentru a descongestiona traficul din Nicolina

miercuri, 12 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Primăria a pus ochii pe drumul spre Ciurea, pentru a descongestiona traficul din Nicolina

Șoseaua Iaşi-Hlincea este deja folosită ca alternativă pentru evitarea ambuteiajelor de pe şoseaua Nicolina

Filmarea a fost făcută în urmă cu doi ani

Legătura Iaşi-Ciurea a fost inclusă într-un pachet de drumuri pe care Primăria Iaşi intenţionează să le modernizeze. Este vorba de un lot de opt străzi pentru care administraţia ieşeană vrea să achiziţioneze servicii de proiectare şi asistenţă tehnică pentru modernizarea lor. Valoarea estimată a contractului este de 635 de mii de lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 21 august.

Legătura Ciurea-Iaşi este cel mai mare segment dintre cele opt, cu o lungime de 780 de metri şi o lăţime a platformei drumului de 9 metri. „Realizarea ei va descongestiona traficul de pe şos. Nicolina. Pentru proiectare se vor analiza două variante: pe lângă terenul proprietate (paralel cu şos. laşi-Hlincea) sau prin proprietate privată”, se arată în caietul de sarcini.

Şoseaua Iaşi-Hlincea se desprinde din bd. Poitiers, la capătul pasajului cu acelaşi nume pe care îl subtraversează, şi continuă pe lângă Târgul auto, Bazar, Talcioc, Târgul de cherestea şi alte câteva proprietăţi industriale până la intrarea în comuna Ciurea, respectiv în satul Hlincea. Dar şoseaua măsoară 2,5 km în întregime, astfel că nu e clar unde anume se află segmentul vizat. Cel mai probabil, este vorba de partea care începe în dreptul fostului obor şi care face joncţiunea cu drumul de pământ şi piatră dinspre Lunca Cetăţuii. Primăria comunei Ciurea are şi ea în plan să asfalteze acest segment de drum care, chiar şi în condiţiile actuale, este folosit de cei care vor să scape de coada de la intrarea în Iaşi.

Celelalte străzi care vor intra în modernizare sunt Rampei, (Dacia, 310 metri între Luterană şi Tabacului), fundac Păcureţi (160 m), Păcureţi (280 m), Rediu (220 m), stradela Rediu (150 m), Movila Păcureţi (600 m între şos. Păcurari şi str. Prof. I.P. Culianu) şi str. Constantin Pop (350 m, zona Bucium).

Odată atribuit contractul, proiectantul va avea la dispoziţie 8 luni pentru finalizarea documentaţiei. 

Comentarii