Primăria schimbă 1954 de becuri stradale. Poate şi mai multe dacă le ia mai ieftin

luni, 21 august 2023, 21:37
1 MIN
 Primăria schimbă 1954 de becuri stradale. Poate şi mai multe dacă le ia mai ieftin

Aproape 9 milioane de lei (cu tot cu TVA) este pregătită Primăria Iaşi să dea pe înlocuirea becurilor stradale vechi, cu vapori de sodiu, cu cele bazate pe tehnologie LED. Asta, dacă vor fi de acord consilierii locali în următoarea şedinţă de plen. 

Marele avantaj este că, prin schimbarea acestor lămpi de iluminat, se va realiza o economie de 415 MWh la consumul anual de energie electrică. Mai precis, consumul se va reduce cu mai mult de jumătate – 55,6 la sută este procentul menţionat între indicatorii tehnico-economici ai investiţiei. Durata de execuţie va fi de 6 luni. Intervenţiile vor fi făcute pe 72 de străzi din aproape toate cartierele oraşului.

„În situaţia în care valoarea totală a lucrărilor propuse nu atinge/ nu depăşeşte suma de 9 milioane de lei (valoarea maximă finanţată prin Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public de către Administraţia Fondului de Mediu pentru municipii de rang I), se va suplimenta/ reduce numărul de străzi pe care se va implementa proiectul”, precizează propunerea supusă votului aleşilor locali. 

Comentarii