Primarul Chirica va afla în această lună unde se va judeca Dosarul Skoda

miercuri, 02 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Primarul Chirica va afla în această lună unde se va judeca Dosarul Skoda

Primarul Mihai Chirica va afla luna viitoare ce instanţă îl va judeca în dosarul "Skoda". Curtea de Apel a stabilit ca dată a judecării cererii de strămutare depuse de Chirica ziua de 23 martie. 

În funcţie de decizia judecătorilor, Chirica va fi judecat fie tot de magistraţii Judecătoriei ieşene, fie de cei ai altei judecătorii de pe raza Curţii de Apel Iaşi, respectiv Răducăneni, Hârlău, Paşcani, Huşi, Vaslui sau Bârlad. Judecarea cererii de strămutare nu va amâna însă procesul propriu-zis. Pe 18 martie, în faţa Judecătoriei ieşene se va desfăşura al treilea termen al procesului lui Chirica. Celelalte două termene au reprezentat simple amânări ale dezbaterilor.

Instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, dosarul "Skoda" a fost trimis în instanţă în urmă cu un an, fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei pe 27 ianuarie anul trecut. În dosar au fost inculpaţi sub acuzaţia de abuz în serviciu primarul în funcţie, fostul primar Gheorghe Nichita, fostul directorul tehnic al Primăriei, Dumitru Tomorug, fosta şefă a serviciului juridic din Palatul Roznovanu, Doina Florescu, actualmente consilier personal al primarului şi Costică Chişcă, fost şef al serviciului administrativ al municipalităţii.

Cei cinci sunt acuzaţi că ar fi dispus în 2013 achiziţionarea de către Primărie a patru autoturisme Skoda, deşi la acea dată restricţiile bugetare interziceau primăriilor astfel de contracte. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la o jumătate de milion de lei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii sunt pasibili de închisoare pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani, putându-le fi totodată interzis dreptul de a ocupa o funcţie publică. Chirica a cerut pe 21 februarie strămutarea procesului, invocând presiunile la care ar fi supuşi magistraţii ieşeni, ca şi riscul unor tulburări publice în cazul unei sentinţe favorabile.

 

 

Comentarii