Primii turişti români s-au întors din concediu cu amintiri nepieritoare

marți, 26 iunie 2018, 07:12
3 MIN

* În urmă cu exact 4 zile, dimineaţa, sute de meduze i-au îngreţoşat pe turiştii cazaţi în complexul "Guvidius", silindu-i să rămână pe nisipul încins al plajei, fără să se mai bage în mare. În urmă cu exact 3 zile, dimineaţa, meduzele au dispărut toate, ca prin minune, spre bucuria amatorilor de bălăceală. În urmă cu exact 2 zile, dimineaţa, în meniul restaurantului din cadrul complexului turistic a apărut un nou preparat: "piftie moldovenească (răcitură) cu mujdei". Chestionat de corespondentul nostru, patronul complexului spune că e o simplă coincidenţă.

* Inspectorii veniţi în control la un alt complex all-inclusive de pe litoral, în care clienţii pot consuma orice şi oricât, consumaţia fiind inclusă în preţul biletului, au descoperit grave nereguli la cântarele din incintă, care arătau, toate, cu 10 kilograme mai mult. Managerul declară că e o regretabilă defecţiune şi că acele cântare n-au fost nicidecum modificate de meşterul Gică, încât turiştii care se cântăresc să creadă că s-au îngrăşat, să se sperie şi să mănânce / bea mai puţin.

* Primii turişti peste hotare din această vară s-au întors deja în ţară după concediile petrecute în staţiuni all-inclusive din Grecia, Turcia, Bulgaria etc. Bagajele unora au cântărit în jur de 8 kilograme la plecare, iar la întoarcere depăşeau greutatea maximă admisă în avion; am aflat pe surse că în geamantane, genţi şi poşete se aflau colacele şi vestele de înot umplute cu vin de la restaurant, adunat seară de seară.

* Alt turist întors din concediu a adus cu el 47 de kilograme de şampon, gel de duş, balsam pentru păr şi săpun lichid (adunate din hotel), deşi cunoscuţii zic că omul se spală doar dacă îl prinde ploaia. Vecinul său a adus şi el, în bagaje, 84 de suluri de hârtie igienică, alt domn din cartier s-a lăudat la berărie cu noile prosoape şi halate de baie flauşate, iar cumnatul lui a adus în dar soacrei un uscător de păr şi zece scrumiere. Dintre cei cu care am stat de vorbă, unul singur n-a luat nimic, ci chiar a lăsat ceva în urma lui: mai exact, a lăsat mare mizerie, aproape ca susţinătorii PSD în piaţă, după miting!

* Benone Maimuţă s-a întors şi el din concediul petrecut pe litoralul nostru, într-un hotel cu număr mic de stele; deşi condiţiile n-au fost chiar dintre cele mai luxoase, el a rămas entuziasmat de cinstea personalului din hotel: în urmă cu un an a fost cazat în exact aceeaşi cameră şi, la plecare, şi-a uitat sub pat un ciorap, iar acum l-a găsit, intact, doar mai prăfuit ca în 2017. "E ca pe vremea lui Vlad Ţepeş, când puteai lăsa şoseta sub pat şi nimeni nu punea mâna pe ea!", povesteşte el, emoţionat.

Comentarii