Primul amical al anului. Noile achiziţii ale Politehnicii pot fi văzute în Copou

Azi, de la ora 14:00, Poli joacă în compania echipei Bucovina Rădăuţi.

vineri, 20 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Primul amical al anului. Noile achiziţii ale Politehnicii pot fi văzute în Copou

Politehnica Iaşi joacă astăzi prima partidă de verificare din 2023. De la ora 14:00, în Copou, cel mai probabil pe terenul sintetic, formaţia antrenată de Leo Grozavu se va confrunta cu Bucovina Rădăuţi. Oaspeţii se clasează pe locul II în clasamentul Seriei I a Ligii a III-a de fotbal, la nouă puncte de lider, Foresta Suceava.

În testul de azi, suporterii ieşeni ar putea avea posibilitatea să-i vadă pentru prima dată la lucru pe jucătorii transferaţi în această iarnă, mijlocaşii Robert Ion (Farul Constanţa) şi Alexandru Musi (împrumutat de la FCSB) şi stoperul croat Matija Katanec (NK Varazdin, Croaţia I). Meciul va folosi şi pentru luarea unor decizii legate de reţinerea în lotul cu care va fi abordat sezonul de primăvară a jucătorilor tineri care au scăpat de primul filtru al disponibilizărilor, apărut săptămâna trecută, după un joc în familie. Acum, în vizorul antrenorilor sunt mijlocaşii centrali Alexandru Gău (Viitorul Darabani – probe) şi Răzvan Buţerchi (Dante Botoşani – probe), aripa Bogdan Istrătie (Jiul Petroşani – probe), precum şi trei juniori din pepiniera proprie: mijlocaşii Alexandru Hrib şi Diego Fărcaş şi atacantul Robert Niamţu. Cele mai mari şanse de a rămâne sub comanda lui Grozavu le au Istrătie şi Hrib.

Alţi doi jucători tineri care aparţin de Poli şi s-au antrenat în Copou de la reunire, fundaşul Dragoş Ungurenaşu şi atacantul Darius Deac, vor fi luaţi de la Rapid Brodoc, unde au jucat în toamnă, şi cedaţi, de săptămâna viitoare, la Ştiinţa Miroslava.

După verificarea de azi, fotbaliştii ieşeni vor fi liberi sâmbătă şi duminică, antrenamentele urmând a fi reluate luni. Săptămâna viitoare, Poli va susţine în Republica Moldova alte două dispute de verificare, contra CSF Bălţi (vineri) şi Zimbru Chişinău (sâmbătă).

Următorul test al Politehnicii în Copou va avea loc pe 1 februarie, cu echipa din Liga a III-a Ceahlăul Piatra Neamţ (locul V în C1). Totodată, se discută fie despre un amical cu Foresta Suceava, pe 3 februarie, fie despre unul cu Ştiinţa Miroslava, pe 4. Ultimele patru teste ale iernii pentru viceliderul Ligii a II-a vor avea loc cu grupări din străinătate – Veles Moscova (Rusia II), Cernomoreţ Odesa (Ucraina I), FK Liepaja (Letonia I), SK Lisen (Cehia II) – în cantonamentul din Antalya (Turcia), care se va derula în perioada 6-16 februarie.

Comentarii