De Business

Punem punctul pe știi

Primul tramvai nou adus la Galați a dat circulația peste cap. Garnituri făcute la Arad

marți, 24 august 2021, 21:27
2 MIN
 Primul tramvai nou adus la Galați a dat circulația peste cap. Garnituri făcute la Arad

Sosirea în Galaţi a primului tramvai românesc a fost prilej de înghesuială şi selfie-uri pentru cei care au surprins momentul, în Micro 19, dar şi de ambuteiaje în trafic. Unii şoferi uitaseră cu desăvârşire că banda cu linie de tramvai este dedicată, totuşi, acestui mijloc de transport în comun.

Primul din seria celor opt tramvaie noi, model "Autentic", pe care Primăria Galaţi le cumpără cu fonduri europene, a sosit în oraş marţi, 24 august 2021, şi va intra în probe timp de 15-20 de zile. Restul vor sosi etapizat, până la finele lunii noiembrie 2021. Noile mijloace de transport sunt realizate în România, la Astra Vagoane Călători SA Arad, valoarea contractului de achiziție fiind de 44.680.000 de lei, fără TVA.

Date tehnice
Conform datelor transmise de Primăria municipiului Galaţi, tramvaiele au lungimea de 19 de metri, lățimea de 2,4 metri şi o capacitate de 114 pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, dispun de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, mijloacele de transport sunt prevăzute cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior.

Tramvaiele sunt concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazurilor.

Noile tramvaie vor avea o durată de serviciu de 30 de ani şi vor parcurge, fiecare, aproximativ 60.000 km/an.

Mai mult, pe viata-libera

Comentarii