Prins la prânz cu o alcoolemie de comă, un şofer a dat vina pe berea băută cu o zi înainte

joi, 10 februarie 2022, 02:50
1 MIN
 Prins la prânz cu o alcoolemie de comă, un şofer a dat vina pe berea băută cu o zi înainte

Unui şofer nu i-a ieşit alcoolul din sânge nici după o jumătate de zi de când a pus paharul jos. Oprit pe un drum comunal, avea încă o alcoolemie apropiată de comă, deşi apucase să doarmă bine. Gheorghiţă Doleanu a refuzat recoltarea de probe biologic, fapt care l-a adus în faţa magistraţilor Judecătoriei Paşcani.

Conform declaraţiilor sale, Doleanu se apucase de băut în jurul orei 17.00 a zilei de 19 ianuarie anul trecut. Băuse, până la o jumătate de oră după miezul nopţii, 2,5 litri de bere alcoolizată şi cafea. După ce a terminat bidonul de bere, s-a culcat, pentru a se trezi în jurul orei 8.00. Pe la 11.15, se urcase la volanul autoturismului său Volkswagen, plecând spre tatăl său.

A stat la acesta un sfert de oră, după care a plecat spre casă. Poliţiştii l-au oprit pe raza satului Buznea, în drum spre Târgu Frumos, puţin după ora 12.00. Doleanu a fost testat cu aparatul Dräger, acesta indicând o alcoolemie de 1,23‰ alcool pur în aerul expirat. Deşi i s-a pus în vedere că refuzul de prelevare a mostrelor biologice constituie infracţiune, bărbatul a refuzat să meargă cu poliţiştii la centrul de preluare a urgenţelor din Târgu Frumos.

Judecătorii au considerat suficientă o pedeapsă cu suspendare, condamnându-l la 10 luni de închisoare, cu un termen de încercare de 3 ani. Soluţia nu a fost considerată corectă de procurori, care au declarat apel. Cazul a intrat pe rolul Curţii de Apel.

 

 

Comentarii