Prins la volan fără pemis, a motivat că tocmai face şcoala de şoferi

marți, 18 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Prins la volan fără pemis, a motivat că tocmai face şcoala de şoferi

Un şofer din Târgu Frumos va ajunge după gratii după ce a fost oprit de poliţişti. Nu era băut, nu comisese niciun accident, dar nici nu avea permis. De regulă, această infracţiune are drept consecinţă o condamnare cu suspendare. 

Pentru Dumitru Mandache însă, lucrurile au stat altfel, pentru că nu se afla la prima astfel de abatere. Fapta a fost comisă în dimineaţa zilei de 13 mai 2015, când poliţiştii din Târgu Frumos au oprit pentru control în oraş o Skoda înmatriculată în Marea Britanie. La volan se afla Mandache, în autovehicul aflându-se şi două pasagere.

Bărbatul a recunoscut în faţa poliţiştilor că nu deţine permis de conducere, precizând totuşi că urmează cursurile unei şcoli de şoferi. Ulterior, în cursul urmăririi penale, Mandache nu a putut fi audiat ca suspect şi inculpat, nefiind de găsit. A depus totuşi la dosar, în instanţă, o declaraţie notarială prin care a recunoscut comiterea faptei, pentru a beneficia de judecarea în procedură simplificată.

Din acest motiv, magistraţii Judecătoriei Paşcani i-au aplicat o pedeapsă de doar 9 luni de închisoare, sub minimul stabilit de Codul Penal. Mandache mai avea însă la activ o condamnare pentru lovire sau alte violenţe şi una pentru conducere fără permis.

În aceste condiţii, pedeapsa rezultantă a ajuns la 1 an şi 9 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Contestaţia înaintată de Mandache împotriva sentinţei a fost analizată de Curtea de Apel. Judecătorii au amânat ieri pentru joi pronunţarea sentinţei definitive.

Comentarii