Prins mergând ilegal cu Mercedes-ul, a motivat că s-a urcat la volan pentru că nu a avut bani de bilet de autobuz

miercuri, 26 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Prins mergând ilegal cu Mercedes-ul, a motivat că s-a urcat la volan pentru că nu a avut bani de bilet de autobuz

Când omul nu are bani de autobuz, merge cu Mercedes-ul. Aceasta a fost explicaţia dată procurorilor de către un ieşean prins la volan fără permis. „Şoferul” a scăpat ieftin, judecătorii aplicându-i doar o pedeapsă cu suspendare.

 

Pe 24 august 2021, aproape de ora 13.00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie au oprit un automobil Mercedes-Benz care tocmai trecea prin dreptul secţiei. Aflat la volan, Călin Sîrghi a recunoscut imediat că nu deţine permis de conducere, motiv pentru care pe numele său a fost întocmit un dosar penal. Audiat de procurori, Sîrghi a explicat că în ziua respectivă, în jurul orei 11.20, a primit un mesaj din partea părinţilor săi, care erau internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase, aceştia cerându-i să le aducă de mâncare. Pentru că nu avea bani de taxi sau autobuz, s-a urcat la volanul automobilului deţinut de mama sa, chiar dacă nu avea permis.

Cei care au analizat dosarul lui Sîrghi au fost magistraţii Judecătoriei ieşene. Aceştia au remarcat faptul că bărbatul absolvise cursurile teoretice ale unei şcoli auto în 2011. Era perfect posibil ca incidentul din august 2021 să nu fi reprezentat singura ocazie când Sîrghi conducea maşina fără a avea permis. Judecătorii au reţinut însă totodată şi faptul că bărbatul nu provocase niciun accident şi se afla la prima abatere cunoscută de la lege. Ca urmare, ei au apreciat că nu este necesară aplicarea unei pedepse cu executarea în regim de detenţie. El a fost condamnat la 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de încercare, el va trebui să efectueze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor sau a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri. Sentinţa a fost contestată de Sîrghi, dosarul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel. Magistraţii acestei instanţe urmează să reanalizeze dosarul la sfârşitul lunii septembrie. 

Comentarii