Probe din dosarul afaceristului acuzat de tentativă de omor, dupa ce a consumat XANAX, analizate

marți, 26 mai 2020, 01:50
1 MIN
 Probe din dosarul afaceristului acuzat de tentativă de omor, dupa ce a consumat XANAX, analizate

A început procesul omului de afaceri din Iaşi care este acuzat de tentativă la omor după ce s-a urcat băut la volan şi a fost aproape să ucidă un copil. Maricel Stan se află în arest la domiciliu.

Judecătorii de la Tribunal vor stabili pe 2 iunie dacă probele adunate în cazul său sunt suficiente pentru o condamnare. Potrivit anchetatorilor, în seara de 22 iulie 2019, în jurul orei 19, Maricel Stan a condus un Mercedes cu numărul de înmatriculare IS 12 XFV pe aleea Sadoveanu din Iaşi, dinspre Rond Agronomie spre localitatea Breazu.

„În dreptul Muzeului Mihail Sadoveanu, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe trotuar, a intrat în coliziune şi a dislocat un stâlp de beton şi un indicator rutier, acroşând şi persoana vătămată minoră M.J.C, cauzându-i leziuni ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale“, au arătat anchetatorii.

Maricel Stan era băut, dar şi sub influenţa unor substanţe psihotrope de genul celor din pastilele Xanax, găsite în maşina sa imediat după accident. Tot în vehicul a fost găsită şi o sticlă de whiskey Jack Daniel’s. Cele două probe de sânge prelevate de la şofer au relevat concentraţii de 1,41 g/l alcool în sânge, respectiv de 1,17 g/l.

Comentarii