Proces decisiv pentru patronul Norocea, de la firma de taxi RVR: poate sta după gratii 4 ani

miercuri, 06 octombrie 2021, 01:59
3 MIN
 Proces decisiv pentru patronul Norocea, de la firma de taxi RVR: poate sta după gratii 4 ani

Patronul Taxi RVR se află la un pas de uşa închisorii. În faţa magistraţilor Curţii de Apel s-a desfăşurat ieri primul termen al apelul împotriva sentinţei date la nivelul Judecătoriei, în octombrie anul trecut. În primă instanţă, Norocea a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată. Sentinţa l-a nemulţumit pe acesta, dar şi pe procurori. Pedeapsa prevăzută de Codul Penal este de până la 10 ani de închisoare.

Pentru a-şi suplimenta veniturile, C.A., student la Teologie, a început în noiembrie 2017 să lucreze ca taximetrist în cadrul Taxi RVR. În noaptea de 20/21 mai 2018, a primit prin dispecer o comandă pentru strada Negru Vodă, fără să ştie că beneficiarul era chiar patronul firmei. Căutând adresa, din neatenţie, tânărul a acroşat partea din spate a autoturismului Range Rover deţinut de Norocea şi parcat în faţa casei. Atras de zgomot, Norocea a ieşit imediat din curte, însoţit de Ciprian Ene. Furios, Norocea a început să-l lovească pe C.A., spunând că dacă el i-a stricat o maşină de 100.000 euro, el îi va tăia mâna cu care pictează. Apoi, Norocea a luat din portbagajul Rover-ului un topor şi l-a prins pe C.A. de mână, pentru a i-o întinde pe gard, cu intenţia de a-l lovi. C.A. a reuşit totuşi să se elibereze, zgâriindu-şi mâna de gard. Speriat, băiatul i-a spus lui Norocea că are 1.020 de lei în portofel şi aproximativ 1.000 de euro acasă. Norocea i-a luat portofelul, apoi a urcat în maşina cumnatului său, cu toporul la picioare. C.A. a trecut la volan, iar Ene, în spate.

Nemulţumit de viteza prea redusă cu care conducea C.A., la volan a trecut Norocea. Ajunşi în Mogoşeşti, Norocea l-a obligat pe tânăr să-i aducă şi restul banilor. Acesta i-a adus 3.600 de lei pe care îi avea în casă. Pe drumul de înapoiere la Iaşi, Norocea l-a somat pe C.A. să-i dea încă 3.000 de euro până în seara următoare. Drumul dus-întors a durat doar 35 de minute. În după-amiaza zilei de 21 mai, C.A. a depus plângere la poliţie pentru şantaj.

Citește și: Patronul firmei de taxi RVR a fost arestat pentru tâlhărie

În faţa poliţiştilor, Norocea nu a recunoscut nimic din cele reclamate de C.A., dar a spus că nu mai are pretenţii financiare dacă acesta îşi retrage plângerea. În cursul zilei, el a încercat şi să-l determine pe tatăl lui C.A. să-l convingă pe acesta să-şi retragă plângerea. Ulterior, în faţa procurorilor, Norocea şi Ene au afirmat că C.A. ar fi încercat să fugă de la locul accidentului, nu a acceptat să fie chemată poliţia şi s-ar fi oferit să-l recompenseze material pe Norocea pentru pagubă. Afirmaţiile celor doi au fost respinse de judecători ca nesincere. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe Norocea la 4 ani de închisoare cu executarea în regim de detenţie, ca şi la returnarea către C.A. a sumei de 4.620 de lei şi la plata a 30.000 de lei ca daune morale. Ciprian Ene a fost achitat de acuzaţia de complicitate la tâlhărie calificată.

Comentarii