Proces plin de năbădăi după o ceartă ca între vecini

vineri, 22 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 Proces plin de năbădăi după o ceartă ca între vecini

Un ieşean a scăpat basma curată după ce a fost acuzat că şi-ar fi îmbrâncit o vecină, cauzându-i o fractură de braţ. Trimis în judecată pentru lovire, el a fost achitat în primă instanţă. Incidentul s-a petrecut în aprilie 2013, de Florii, pe fondul unor relaţii tensionate între juristul I.C. şi vecina sa, L.R. Conform rechizitoriului, bărbatul a intrat în curtea vecinei sale. 

Auzind câinii lătrând, L.R. a ieşit din locuinţă şi s-a îndreptat spre I.C., cu care a început să se certe. Apoi, i-a cerut să iasă din curte şi s-a întors cu spatele. În acest moment, ar fi fost împinsă de la spate de către I.C. Victima s-a dezechilibrat şi a căzut pe braţul stâng, acesta fracturându-se. Trimis în judecată, I.C. nu a recunoscut săvârşirea faptei, precizând că în ziua respectivă s-ar fi aflat la Moldova Mall, unde a primit de la un alt cetăţean trei volume din colecţia „Corpus Nummorum Moldaviae” referitoare la epoca Muşatinilor.

Declaraţiile sale nu au fost confirmate prin declaraţiile martorilor. Totuşi, instanţa nu a fost convinsă nici de vinovăţia lui. Victima agresiunii s-a prezentat la medic abia după 10 zile de la producerea incidentului, o întârziere neobişnuită în cazul unei fracturi. În plus, victima a refuzat să se prezinte în faţa instanţei şi nici nu a acceptat să fie testată poligraf. De asemenea, plângerea a fost depusă în ultima zi a termenului legal, nefiind explicată convingător nici această întârziere. Niciun martor ocular nu l-a putut identifica precis pe inculpat. După achitarea dispusă de magistraţii Judecătoriei, procesul va continua la Curtea de Apel. 

Comentarii